Eski AK Partili vekil Ocaktan: Hukuk, özgürlük gibi kavramlar dindarların neden umurunda olsun ki?

Karar yazarı: Ne yazık ki sakalın boyu, cübbenin rengiyle uğraşmaktan, dinin yaşanabilir bir dünya kurma konusundaki evrensel mesajını okumaya bir türlü fırsat bulamadık

Fotoğraf: Reuters

Eski AK Parti vekili ve Karar gazetesi yazar Mehmet Ocaktan, “Hukuk, özgürlük gibi kavramlar dindarların neden umurunda olsun ki” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ocaktan, modern dünyada Müslümanların zihninde din ve dünya ilişkisinin kategorik bir ayrıma tutulduğunu söylerken “Sanki İslam bu dünyayı değil, daha çok ahiretin tanzimi konusunda ilkeler sunan bir din gibi algılanmaktadır” yorumunu yaptı.

“Dindarlar için esas önemli olması gereken, dinin ahlaki ve insani anlamda rehberliğidir, yönlendirmesidir. Bunun da en bariz göstergesi hakka-hukuka riayettir, hukukun üstünlüğüdür” diyen Ocaktan, şu görüşlerini dile getirdi:

Eğer geleneksel kültürümüzden devraldığımız mirasımızı kutsallaştırıp dinin özünü kaybetmeseydik, belki de bugün özgürlüklerin, hakkın-hukukun teminat altına alındığı en ehven sistem olan demokrasiyi şeytanlaştırmak yerine, demokrasiyi daha da zenginleştirecek katkıları biz yapıyor olacaktık. Ancak ne yazık ki sakalın boyu, cübbenin rengiyle uğraşmaktan, dinin yaşanabilir bir dünya kurma konusundaki evrensel mesajını okumaya bir türlü fırsat bulamadık.

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU