İspanyol polisi uyuşturucu yüklü denizaltı yakaladı

İspanyol polisi uyuşturucu kaçakçılığında kullanılan bir denizaltıya operasyon düzenledi. 3 ton kokain ele geçirilen operasyonda 2 şüpheli yakalanırken, bir şüphelinin ise kaçtığı öğrenildi

Fotoğraf: AFP

İspanyol polisi sıra dışı bir yöntemle ülkeye uyuşturucu sokmaya çalışan kaçakçılara operasyon düzenledi.

2.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Batırmaya çalıştılar

Polis Kolombiya’dan yola çıktığı iddia edilen bir denizaltıya baskın yaptı. 3 mürettabatı olan denizaltıda 3 ton kokain ele geçirildi.

Denizaltının 15 Kasım'dan bu yana İnterpol tarafından takip edildiği öğrenilen denizaltına İspanya’nın kuzeyinde operasyon düzenlendi.

Denizaltındaki şüphelilerin polisi fark ederek denizaltıyı batırmaya çalıştıkları, ancak denizaltının karaya oturduğu ileri sürüldü.

3.jpg
Fotoğraf: AFP

 

İki şüpheli yakalandı, bir şüpheli kaçtı

Denizaltıda bulunan Ekvador’lu 2 şüpheli yakalanırken, bir İspanyol’un ise kaçmayı başardığı öğrenildi.

Uyuşturucu kartelleri tarafından kullanılan denizaltı, Aldan Limanı'na getirilerek boşaltıldı.

4.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Denizaltı 3, uyuşturucu 121 milyon dolar

İspanyol yetkililer ele geçirilen uyuşturucunun değerinin 121 milyon dolar olduğunu açıkladı.

1.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Kolombiya bandıralı 20 metre uzunluğundaki denizaltının Surinam’da yapıldığı ve fiyatının yaklaşık 3 milyon dolar olduğu da aktarıldı.

İlk denizaltı değil

İspanya’da 2006 yılında da Vigo kentinde terk edilmiş bir denizaltı bulunmuş ve olaya ilişkin 6 kişi tutuklanmıştı. Uyuşturucu kaçırdığı iddia edilen kaçakçıları 2’şer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Amerikan polisi, eylül ayında piyasa değeri 165 milyon dolar olan 5.5 ton kokain taşıyan bir denizaltıyı yakalamıştı. ABD sahil güvenlik ekipleri temmuzda da 232 milyon dolarlık kokain taşıyan denizaltı ele geçirmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU