Yapı Kredi’deki hisselerini satacağı iddia edilen Unicredit’ten açıklama

Koç Holding’in Yapı Kredi’deki İtalyan ortağı Unicredit’in başındaki isim, Yapı Kredi’deki yüzde 50 paylarının tamamını satacakları yönündeki iddialara “Performansından memnunuz” diyerek yanıt verdi

Fotoğraf: AFP

İtalyan bankacılık devi Unicredit’in ortağı olduğu Yapı Kredi’deki hisselerini, diğer ortak Koç Holding’e satacağı ve ortaklıktan çıkacağı yönündeki iddialar hakkında Unicredit CEO’su Jean Pierre Mustier bir açıklama yaptı. 

Jean Pierre Mustier.jpg
Jean Pierre Mustier, 2016'dan bu yana Unicredit CEO'luğu görevini yürütüyor/ Fotoğraf: Nicoló Lanfranchi/ Handelsblatt


Milano’da katıldığı bir toplantıda konuşan Mustier, “Banka olarak politika yapmıyoruz; ekonomiyi, insanları ve işletmeleri desteklemek için varız” dedi.

Türkiye’nin genç ve iyi eğitimli bir nüfusa sahip olduğuna vurgu yapan Fransız yönetici, Yapı Kredi’nin performansından çok memnun olduklarını söyledi ve “Bizim grubumuz içinde en gelişmişlerden biri” ifadelerini kullandı. 

Mustier, gerektiğinde piyasalara duyuru yapacaklarını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu? 

Unicredit’in Yapı Kredi’den çıkacağı yönündeki haberlerin ardından Koç Holding bir açıklama yapmış, görüşmelerin sürdüğünü ancak çoğunluk hisseye sahip olmayacaklarını söylemişti.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada Holding’in portföyünde yer alan şirketlerin, hissedarlık alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmelerin her zaman olduğu hatırlatılmıştı. 

Unicredit, 2006’da Yapı Kredi'yi kontrol eden Koç Finansal Hizmetler A.Ş.’ye yüzde 50 oranında ortak olmuştu. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU