Burdur Valisi Şıldak: Salda Gölü Tabiat Parkı 450 dekar büyüdü

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki beyaz kumsalı ve turkuaz suyunun güzelliğiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü çevresinde bulunan tabiat parkı alanının genişletildi

Fotoğraf: AA

Burdur Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yürüttükleri çalışmalarla Salda Gölü'nü korumaya devam ettiklerini aktardı.

Salda Gölü Tabiat Parkı'nın 120 dekar olan alanının 2019'da 570 dekara çıkarıldığını kaydeden Vali Şıldak, "İlave edilen 450 dekar alan, kontrolsüz girişlerin ve kirlenmenin önlenmesi amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’müzce doğal dokuya uygun olarak ahşap direkli kafes telle çevrilerek koruma altına alındı" ifadelerini kullandı.

Şıldak, mesajını "Salda Gölü doğal ve güzel kalacak" etiketiyle paylaştı.

Millet Bahçesi tepkisi

Burdur'un Yeşilova ilçesine 4 km uzaklıktaki göl, yapılması planlanan Salda Gölü Millet Bahçesi ile gündeme gelmişti. Millet bahçesinin yapımı için ihalenin yapılması, bölgede planlanan yapılaşmanın göle zarar ereceğini iddia eden çevrecilerin tepkileri ile karşılaşmıştı.

thumbs_b2_1f195298a5008b25e28d02b7f7a55a56.jpg
Fotoğraf: AA

 

Emine Erdoğan: Mutmain oldum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un davetlisi olarak 2 Eylül ayında Salda Gölü ve çevresinin korunmasına yönelik çalışmaları yerinde incelemiş “Gerçekten mutmain oldum. Bütün halkımızın da mutmain olmasını tavsiye ediyorum” demişti.

Çivi dahi kullanmayacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise eleştirilere şöyle yanıt vermişti: 

Vatandaşlarımız kıyadan 500-600 metre uzaklıkta araçlarını park edebiliyorlar. Proje öncesinde alanda çöplerin toplanmadığı bir alan olan bölge bugün tertemiz. Geçici olarak vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacak dinlenme alanlarının olduğu, ihtiyaçlarını giderecekleri soyunma kabinleri dışında herhangi bir yapı yapılmadı. Yine yapacağımız bu projede de bu yapıların dışında yapı yapılmasına müsade etmeyeceğiz. Hiçbir şekilde burayı betonlaştırmayacağız, asfaltlaştırmayacağız. Doğal malzemelerle çivi dahi kullanmamak üzere sadece araçların düzenli şekilde parklarını yapabildiği, vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu şekilde Saldamızın doğal güzelliklerini izleyebilecekleri ve gelecek nesillere aktarabilecekleri proje dışında hiçbir şey yapmayacağız, yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU