Selvi: Kılıçdaroğlu, bu saatten sonra İnce ile görüşmeyi düşünmüyor

Selvi, MYK toplantısında gündeme gelen "Külliyeye giden CHP'li" konusunu yazdı

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Külliyede Erdoğan ile gizlice görüşen kişi” konusunun CHP MYK’da gündeme geldiğini yazdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantıda yaptığı açıklamaları köşesine taşıyan Selvi, ana muhalefet liderinin iddianın hedefindeki Muharrem İnce ile bir görüşme yapmayı planlamadığını söyledi.

Selvi, Muharrem İnce’nin CHP’den ihraç edilmesi gibi bir gündem olmadığını söylerken şunları yazdı:

Bazı MYK üyeleri söz alıp İnce’yi eleştiriyorlar. Eleştiriler özellikle İnce’nin “Genel merkezde bir çete var” iddiası üzerinden geliyor. Bazı üyeler söz alıp “Çete kimse açıklasın. Genel merkez töhmet altında kalıyor. Bu partinin bir MYK’sı var. MYK töhmet altında kalıyor. Parti bunun altında kalamaz. Ya Muharrem İnce bildiği bir şey varsa açıklasın, bunlar kimlerse isimlerini versin ya da parti bunun gereğini yerine getirsin” diye konuşuyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, Kılıçdaroğlu’nun toplantıda şu değerlendirmeyi yaptığını yazdı:

Sarayın bir süredir CHP’yi karıştırmak istediğini biliyoruz. Bazı CHP’lilerin saraya gittiği yönünde duyumlar geliyordu. Bir süredir de bu yönde uyarılarda bulunuyordum. Zaten bir süredir söylüyordum. Devletin belli kurumları CHP’yi karıştırmak için görevlendirildiler. Kurultay sürecimizi provoke ederek kavgaların çıktığı, havada masaların, sandalyelerin uçuştuğu bir CHP görüntüsünün oluşmasını istiyorlar. Çünkü ‘İşte görüyorsunuz, CHP bu. Bunlara ülke mi teslim edilir, bunlar mı ülkeyi yönetecek’ görüntüsünü vermek istiyorlar. Bunun için sarayın talimat verdiğini biliyorum.

Selvi ayrıca şunları yazdı:

Peki bu gelişmelerden sonra Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile görüşecek mi? İnce basın toplantısı düzenleyip Kılıçdaroğlu’nu ve genel merkezi hedef almasa düşünüyormuş ama bu saatten sonra görüşmeyi düşünmüyormuş.

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU