Avengers: Endgame senaristleri Kaptan Amerika’nın sonunu anlamadığımız için mutlu: Bu harika

Senarist Markus, "İnsanların hala buna kafa yoruyor olması çok hoşuma gidiyor" dedi

Avengers: Endgame yazarları Christopher Markus ve Stephen McFeely seyircilerin hala Kaptan Amerika’nın sonunu tartışıyor olmasından memnun.

Steve Rogers’ın Sonsuzluk Taşları’nı olmaları gereken yere geri götürdükten sonra geçmişe gitmeye karar vererek nihayet Peggy Carter’la uzun zamandır beklediği dansı ettiğini biliyoruz.

Steve dolu dolu, huzurlu bir hayat sürüp Kaptan Amerika kalkanını Sam Wilson’a devretmek için 2023’te yaşlı bir adam olarak dönüyor. Bunun Steve için ideal bir uğurlama olduğu konusunda aşağı yukarı herkes hemfikir ama işin lojistiği hakkında kafa karışıklığı var.

 

kaptan amerika - marvel  disney.jpg
Kaptan Amerika, Avengers: Endgame'in finalinde mutluluğu yakaladı (Marvel / Disney)

 

Avengers: Endgame gösterime girdiğinden beri hayranlar Steve’in Peggy’yle beraber olmak için başka bir gerçekliğe mi yollandığı yoksa Marvel Sinematik Evreni’nin esas zaman çizgisinde mi kaldığı hakkında kafa yoruyor.

Elimizde henüz kesin bir cevap yok. Endgame’in yaratıcı ekibi bile ne olduğu konusunda bir anlaşmaya varamıyor ki bu da öğrenmeye can atanlar için sinir bozucu.

Ama son yorumları, Markus ve McFeely’nin bu tartışmayı çok sevdiklerine ve bunu yakın zamanda çözmeyeceklerine işaret ediyor. 

Vanity Fair, senaristlere Kaptan Amerika’nın sonuyla ilgili aylardır süren tartışmaları sordu. Markus ve McFeely konuyu netleştirecek bir noktaya parmak basmak yerine bu durumun bitmek tükenmek bilmez şekilde tartışıldığını görmeye bayıldıklarını itiraf etti. 

McFeely durumu “Harika!” diye nitelerken Markus şunları söyledi:

Evet, bu iyi. Bunlar yanıtsız kalmış sorular. Bunlar merak uyandırıcı sorular. İnsanların hala buna kafa yoruyor olması çok hoşuma gidiyor. “Bu aptalca ve bunu beğenmedim ve bunun hakkında konuşuyorum çünkü ahmakça buldum” deniyor olabilir. Ama eğer “Gerçekten bilmiyorum ve bunun hakkında düşünmek aslında hoş bir şey” deniyorsa bu harika.

Avengers: Endgame’in kendi yönetmen ve yazarlarının bu konuda aynı fikirde olmaması kafa karıştırıcı olmakla beraber bu muğlaklık her izleyicinin kendi şahsi tercihini yapmasına ve bu tercihi kabul etmesine izin veriyor.

Bu, bazı açılardan Başlangıç’ın (Inception) finaline benziyor; bazı detayları tartışmak eğlenceli (Cobb rüya görüyor muydu görmüyor muydu?) ama böyle yapmak büyük resmi görmeyi engelliyor.

Nihayetinde Steve’in başka bir zaman çizgisine mi gittiği yoksa esas zaman çizgisinde geçmişe mi gitmiş olduğu pek fark etmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sekiz yıl sonra İlk Yenilmez: Kaptan Amerika’daki (Captain America: The First Avenger) yürek parçalayan “Bir randevum vardı” finalinin acısını çıkararak Peggy’yle beraber olduğunu görmek epey arındırıcıydı. Sahnenin tüm sebebi buydu. Steve sonunda istediğini ve hak ettiğini aldı.

Chris Evans, Marvel Sinematik Evreni’ne olası bir dönüş için defteri kapamamış olsa da Markus ve McFeely aktörün dönüşünün geriye dönük olarak Avengers: Endgame’i zedeleyeceği düşüncesinde.

Bundan yola çıkarak gelecekteki projelerin Kaptan Amerika’nın sonuna değinmesi olası görünmüyor ki muhtemelen böylesi daha iyi. Steve’i geri getirmek için ikna edici bir anlatısal neden bulmak (daha önce pek çok olmayacak işin altından kalkmış) Marvel için bile zorlu bir görev olurdu. 

Ayrıca Marvel Sinematik Evreni’nin yeni karakterler ve yan dizilerle devamlı genişlemesi, Kaptan Amerika’ya takılıp kalmak için bir sebep bırakmıyor. Yaratıcı yazarlar bu konuya dokunmaz ve Steve’i rahat bırakırsa seyircilerin çoğunun muhtemelen bununla bir problemi olmayacaktır.

ScreenRant
 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU