Süper Lig'de haftanın görünümü: Sivasspor liderliğini sürdürüyor

Ligin 12. haftasında Kayserispor'u 4-1 mağlup eden Demir Grup Sivasspor, 24 puanla liderliğini sürdürdü

Demir Grup Sivasspor, ligdeki oynadığı 12 karşılaşmada 7 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet elde ederek 24 puanla zirvedeki yerini korudu / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 12'nci haftası geride kalırken, Demir Grup Sivasspor, deplasmanda karşılaştığı İstikbal Mobilya Kayserispor'u 4-1 yenerek 24 puanla zirvedeki yerini korudu.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeri nedeniyle liglere verilen bir haftalık aranın ardından Süper Lig'in 12. haftası, cuma akşamı oynanan Galatasaray-Medipol Başakşehir maçıyla başladı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadeleyi Medipol Başakşehir 1-0 kazanarak hem çıkışını sürdürdü hem de rakibinin ligdeki 41 maçlık iç saha yenilmezlik serisini sonlandırdı.

Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü, Alexander Sörloth, Yusuf Sarı ve Anthony Nwakaeme'nin golleriyle 3-0 mağlup etti. 

Sezona Abdullah Avcı yönetiminde başlayan Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı İttifak Holding Konyaspor'u Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 yenerek, ligdeki son 6 maçından 5 galibiyet çıkararak yükselişini sürdürdü.

Şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan Fenerbahçe, ligin iddialı takımlarından BtcTurk Yeni Malatyaspor'a konuk olduğu ve Emre Belözoğlu'nun ayağından bir penaltı vuruşundan yararlanamadığı maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Ligde uzun süre liderlik koltuğunda oturan Erol Bulut yönetimindeki Aytemiz Alanyaspor'da kötü gidiş devam ediyor. Antalya temsilcisi, sahasında konuk ettiği Göztepe'ye 1-0 yenilerek üst üste üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Ligin yeni takımı Yukatel Denizlispor, sahasında Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerken, Gençlerbirliği, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Alınan bu sonuçların ardından Sivasspor, 24 puanla liderliğini sürdürdü. Trabzonspor ve Medipol Başakşehir, 22'şer puanla ikinci ve üçüncü sırayı aldı. 21 puanlı takımlardan Fenerbahçe 4., Beşiktaş ise 5. sırada kaldı. Yeni Malatyaspor, Alanyaspor ve Galatasaray ise 19'ar puanlar bu takımları takip etti. Ligin son sıralarında ise Antalyaspor, 11 puanla 16., MKE Ankaaragücü 9 puanla 17., Kayserispor ise 7 puanla 18. sırada kaldı.

Ligin 12. haftası bu akşam oynanacak Antalyaspor-Gaziantep Futbol Kulübü maçıyla tamamlanacak.

DAHA FAZLA HABER OKU