CHP’li Erdoğdu villasının imara aykırı balkonunu balyozla yıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, Çeşme’de aldığı ve imara aykırı tadilat yaptığı iddia edilen villasının, tartışmaya neden olan eklentilerini balyozla yıktı.

Fotoğraf: Twitter / @aykuterdogdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun, İzmir’de satın aldığı villada imara aykırı tadilat yaptığı iddia edildi.

Erdoğdu'nun, Çeşme ilçesi Ildır mahallesinde bulunan Günkent Sitesi’nden satın aldığı villada yaptırdığı tadilat şikayet konusu oldu. Erdoğdu’nun imara aykırı faaliyet yürüttüğünü iddia eden site sakinleri, balkonun içeri alınarak binaya 90 santim eklendiğini, binanın arka tarafına bir odanın daha yaptırıldığını belirterek Çeşme Belediyesi’ne şikayet dilekçesi verdi. Bunun üzerine belediye, çalışmayı durdurarak binayı mühürledi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’la birlikte şikayete konu olan villa önünde bir açıklama yapan Erdoğdu, “Benim yaptığım bir cam balkon ve bir depo inşaatıdır” dedi.

Siteye ilk kez geldiğini öne süren Erdoğdu, daha sonra eline balyoz alarak imara aykırı eklentileri kendisi yıktı. Erdoğdu, yıkım görüntüsünü ise Twitter hesabından paylaştı.

 

 

Erdoğdu, “site yönetiminin kamuya ait koyu ve belediye yollarını bariyerlerle kapatarak halkın girişine engel olduğunu, yöre halkının şikayetlerini dikkate alan Çeşme Belediyesi’nin bariyerleri yıktırarak koyu ve yolları halkın kullanımına açtığını” da aktardı.

Erdoğdu, ‘kaçak villa yaptırdı’ haberlerinin yer aldığı gazetelere de paylaştığı bir tweetle tepki gösterdi

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU