Bombalanan binası onarılmayan muhtar, TV tamiri yaptığı dükkanına “muhtarlık” tabelası astı

Diyarbakır’da 4 yıl önce yaşanan hendek olaylarında muhtarlık binası bombalanan Ziya Gökalp Mahallesi Muhtarı Muhsin Sanay, tüm müracaatlarına rağmen binası yeniden inşa edilmeyince televizyon tamirciliği yaptığı iş yerini muhtarlık binasına çevirdi

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde 4 yıl önce yaşanan hendek olaylarında muhtarlık binası havaya uçurulan Ziya Gökalp Mahallesi Muhtarı Muhsin Sanay, o tarihten bu yana zor şartlarda hizmet veriyor.

1999’da yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Ziya Gökalp Mahallesi muhtarlığına seçilerek Diyarbakır’ın “en genç muhtarı” unvanını alan Muhsin Sanay, 5 dönemdir, yani 20 yıldır aynı görevi sürdürüyor. 
 

Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay (4).jpg

Fotoğraf: Veysi Polat/Independent Türkçe


Diyarbakır’da dört yıl önce yaşanan hendek olaylarında Sanay’ın muhtarlık binası bombalandı. 

Sanay, tüm müracaatlarına rağmen binası yeniden inşa edilmeyince televizyon tamirciliği yaptığı iş yerini muhtarlık binasına çevirdi.
 

Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay (2).jpg
Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay / Fotoğraf: Independent Türkçe


“Bir süre seyyar muhtarlık yaptım”

 Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 2015'te muhtarlık binasının havaya uçurulduğunu aktaran Sanay, mahallesinden yoğun göç yaşandığını söyledi. 

Sanay, olaylar sona erene kadar Bağlar ilçesine taşındı. Sonrasında geri döndü. 

"Hizmet verecek bir mekan olmadığı için geçici bir süre muhtarlık mührü, makas, zımba, delgeç ve yapıştırıcı ile geziyordum. Bir süre seyyar muhtarlık yaptım diyebilirim" açıklamasıyla durumunu anlatan Muhsin Sanay, olaylar yatışınca mahallesine, asıl mesleği televizyon tamirciliğine döndü ve bir dükkân açtı. 

“Başvurularım sonuçsuz kaldı, işyerime muhtarlık tabelası astım”

Mahallesinde 860 hane bulunduğunu ve 6 bin kişinin yaşandığını ifade eden Sanay, muhtarlık binasının yeniden inşası için belediye, kaymakamlıklara yaptığı tüm müracaatlarının sonuçsuz kaldığını söyledi.
 

Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay (1).jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


"Telefonum 24 saat açık ve mahalleme hizmet etmekten son derece mutluyum" diyen Ziya Gökalp Mahallesi Muhtarı, muhtarlık binasının yeniden inşası için çok çaba sarf ettiğini ancak sonuç alamadığını anlatıyor: 

Çareyi, ana mesleğim olan televizyon tamirciliği dükkanıma tabela asmakta buldum. Bu mekanda hem televizyon tamirciliği yapıyorum hem de muhtarlık hizmetini sunuyorum.


Tüm müracaatlarına rağmen bir sonuç alamadığını vurgulayan Sanay, “Yetkililere bir kez daha seslenmek istiyorum. Muhtarlık görevimi daha iyi yapmak için bir yer tahsis edilmesini istirham ediyorum” diye konuştu. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU