Erdoğan: Çocuk sesleriyle güzelleşmeyen, hanımların nezaketiyle dolmayan camiler, mahzun kalmaya mahkumdur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de cami açılışına katıldı, camilerin öğretme ve öğrenme mekanı olduğunu söyledi

Fotoğraf: Twitter / @RTEdijital

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Bilal Saygılı Camii’nin açılışına katıldı. Cami önünde bir açıklama yapan Erdoğan cemaati olmayan camilerin yetim ve öksüz olduğunu ifade ederek “Çocuk sesleriyle güzelleşmeyen, gençlerin heyecanıyla hanımların nezaketiyle dolmayan camiler, mahzun kalmaya mahkumdur” dedi.

Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti’li Nihat Zeybekci, AK Parti teşkilatları ve vatandaşlar katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Caminin 16 YY. geleneksel Osmanlı mimarisine göre yapıldığı bilgisini veren Erdoğan şunları söyledi:

Bilal Saygılı Camii, 16. YY. geleneksel Osmanlı mimarisi ve sanat anlayışıyla inşa edildi. Bu eser konumuyla, kendine has estetiğiyle güzel İzmir’imizin sembollerinden biri olmuştur.

Camilerin kaynaşma ve dayanışma mekanlarını olduğunu söyleyen Erdoğan, “Cemaati olmayan her cami ne kadar görkemli olursa olsun yetim ve öksüz bir eserdir” ifadesini kullandı.

Erdoğan açılışta şunları söyledi:

Cami kaynaşmanın, dayanışmanın yeridir. Cami öğrenmenin ve öğretmenin mekanıdır. Adına ümmet dediğimiz sınıf, sınır, mesafe, renk, dil, ırk tanımayan evrensel kardeşliğimiz evvela camilerimizde vücut bulur. Müminler tüm renkleriyle bütün farklılarıyla ümmet olduklarının, kardeş olduklarının bilincine önce camilerde ulaşırlar. Cemaati olmayan her cami ne kadar ihtişamlı, görkemli olursa olsun yetim ve öksüz bir eserdir. Çocuk sesleriyle güzelleşmeyen, gençlerin heyecanıyla hanımların nezaketiyle dolmayan camiler, mahzun kalmaya mahkumdur. Üniversite öğrencilerimizin başta olmak üzere bölgede yaşayan tüm kardeşlerimin Bilal Saygılı Camii’nin öksüz ve yetim bırakmayacağına inanıyorum.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Erbaş, açılış için bir dua okudu.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU