Grammy Ödülleri'nin BTS'i görmezden gelmesi hayranları öfkelendirdi

Yedi üyeden oluşan BTS dünyanın en başarılı gruplarından biri

Bu yılki Grammy Ödülü adaylıkları Güney Kore pop grubu BTS'i tamamen es geçti ve bunun nedeni konusunda müzik dünyasının aklı ziyadesiyle karışık.

Var olan en başarılı gruplardan biri olmasına rağmen BTS çarşamba günü (20 Kasım) duyurulan adaylar arasında yer almadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTS’in Beatles’dan sonra bir yıldan az sürede üç albümle ilk sıraya yükselen ilk grup olması, 117 milyon dolar (yaklaşık 670 milyon TL) hasılat yapan Love Yourself: Speak Yourself Turnesi'yle dünya çapında stadyumları doldurması ve Halsey'in eşlik ettiği "Boy With Luv"la Billboard Hot 100'e girmesi, grubun 2019’da imza attığı başarılardan bazıları.

Birçok kişi grubun Yılın Kaydı kategorisinde aday gösterilmesini bekliyor ve En İyi Dünya Müziği Albümü kategorisinde aday olmasına kesin gözüyle bakıyordu.

Ancak Recording Academy'nin grubu yok sayması birçok kişinin Twitter'da şaşkınlık ve öfkesini dile getirmesine sebep oldu.

Halsey şöyle yazdı:

BTS birçok adaylığı hak etti. Ama kabul edilmemelerine şaşırmadım. ABD bütün hareketin çok gerisinde kaldı. zamanı gelecek.

 

 

Başka bir kullanıcı şöyle tweet attı:

BTS’i asla GRAMMY'ler veya Yılın Albümü için aday göstermeyecekler. Müzikleri İngilizce değil ve onlar da İngiliz sanatçıları kayırıyorlar. Grammy'ler azınlığın kazanmasına izin verecek kadar kendine güvenmiyor. En son ne zaman Asyalıların Grammy kazandığını gördünüz? Hileli bir gösteri.

En sevdikleri grubun göz ardı edildiği gerçeğini anlayamayan binlerce “öfkeli” BTS hayranı, adaylıklara dahil edilmemeye tepki gösterdi.

Bu yılın adaylıklarında Lizzo ve Billie Eilish başı çekiyor. Adaylıkların tamamının listesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU