Akif Beki: Parayla tutsa bu kadarını yaptıramazdı

Karar yazarı: Ucuzluk akıyor, paçalardan avamlık dökülüyor, gösteriş budalalığıyla görgüsüzlüğün birleşiminden çıkan bir iticiliği var, sirk kaçkını bir tezatlar ve ucubeler şovu gibi, hepsine eyvallah da...

Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, düzenlediği mevlit töreni ile sosyal medyada gündem olan Büşra Nur Çalar’a yönelik tepkiler için “Parayla tutsa bu kadarını yaptıramazdı. Bir fenomen başka ne ister; tepkilerinizin sırtından geçiniyor, siz konuştukça o küpünü dolduruyor” dedi.

Beki, bugünkü köşe yazısında bebeği için düzenlediği mevlit görüntülerinin yayılması sonrası sosyal medyada sıkça konuşulan Çalar için şunları yazdı:

Aynı yerde çalgılı çengili, Hint kınalı bir kadınlar matinesi de hazırlıyormuş Büşra Nur. Kişi başına 150 liradan. Muhtemelen sayenizde onun biletleri de çoktan tükenmiş, yok satıyordur.

Ha, bu arada sattığı konsept rüküş mü, rüküş. İnancı ve dış görünüşündeki iddiasıyla ters düşüyor mu, düşüyor.

İslam, tevazu ve kanaatkarlığı öğütlerken...Şatafatla kibir ve israfı peygambere yazılmış mevlitle yan yana getirmek tutarsızlık mı, hem de dibi.

Ucuzluk akıyor, paçalardan avamlık dökülüyor, gösteriş budalalığıyla görgüsüzlüğün birleşiminden çıkan bir iticiliği var, sirk kaçkını bir tezatlar ve ucubeler şovu gibi, hepsine eyvallah da...

Bebek'te, gösteriş panayırına dönmüş eğlence mekanlarında piyasa yapıp gecenin sonunda kendini Erik Dalı ve Ankara'nın Bağları eşliğinde kolbastı oynarken bulan üst sınıf mensubu asrilerimiz, tüm bunlara ' ay bir de buram buram avamlık kokuyor' diye burun kıvıracak son kişi bile olamaz.

O avam arabeskliğinden hangimiz tamamen muafsa ilk taşı o atsın. En alafranga, en Avrupaimizde bile var.

Sözlükte 'çiftetelli' maddesine bakın, şunu okursunuz: "Göğüs ve göbek titreterek, gerdan kırarak oynanan bir oyun. Bu oyunun müziği..."

Örnek Cümleler'de ise karşınıza Atilla İlhan'dan şu alıntı çıkar: "En Avrupalı görünenlerimiz, en kibar pavyonlarda, gecenin bir saatinden sonra çiftetelli oynuyorlar..."

Hep böyleymiş demek sosyetemiz, yeni de değil.

'Süslüman sosyeteliği' iğnelemelerinden girip sınıfsal aşağılamalardan çıkan, alaturkalığı hiç beğenmiyor görünen, 'ayol çingenelik dökülüyor bunun üst başından' diye üstünlük taslayanlar önce kendilerine yukarıdan baksın. Ankara'nın Bağları çalmaya başlayınca kıpır kıpır oluyor mu içleri, Erik Dalı Gevrektir'le bir oynama hissi geliyor mu gerdanlarına?

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU