Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu ihanetle suçladı: Yabancılara, Türkiye’ye yatırım yapmayın diyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcıların tereddüt etmemesi gerektiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’ye ihanet etmekle suçladı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “sinsi, hasmane ve yıkıcı bir tavır içinde olduğunu” söyleyerek, “Yabancılara Türkiye’ye yatırım yapmayın diyor” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, İş Dünyası Konfederasyonu toplantısındaki konuşmasında şunları söylemişti:  

Hukuk ne demektir? Benim can ve mal güvenliğimi sağlayan kurallar bütünüdür. Benim can ve mal güvenliğim yoksa yabancı sermaye niye gelsin? Hiçbirimizin Türkiye’de can ve mal güvenliği yoktur. Herhangi bir iş insanını siyasi iktidar ‘Ben bunu cezalandırmak istiyorum’ derse avukatınız neden tutuklandığınızı bile bilemezsiniz. Bir gizli tanık bulurlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı’nın ifadelerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin milli meselelerinde “sinsi, hasmane ve yıkıcı bir tavır içinde” olduğunu iddia eden Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

Ağzını her açtığında dünyanın en büyük devletlerini kurmuş ecdadımıza hakaret etmeyi maharet sanıyor. Kendi geçmişinden, kendi köklerinden utanması bizi ilgilendirmez ama hiç kimsenin milletimizin tarihine, ecdadın hatırasına haksızlık etmesine rıza gösteremeyiz. Sadece ecdada değil milletimizin şu anda yaşayan fertlerine ve çocuklarımızın geleceğine de saygısı yok. Neymiş efendim, can ve mal güvenliği olmayan ülkeye yabancı sermaye gelmezmiş. Yani yabancılara Türkiye’ye ‘yatırım yapmayın’ diyor. Kendi ülkesini küresel sermayeye kötüleyerek dış yatırımın gelmemesini söylemin adı, ihanetin dik alasıdır.

Erdoğan yatırımcıların endişeli olmaması gerektiğini söyleyerek, “Tereddüt etmeyin, lütfen kendi sektörünüze yatırım yapmaya devam edin” tavsiyesinde bulundu.

TBMM’deki Ecevit tartışması: Parlamento gereken cevabı vermeli

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) çıkan “Bülent Ecevit tartışması”na da değinen Erdoğan, AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’e söylenen “Bu hanıma haddini bildirin” ifadesi hakkında bir yaptırım olması gerektiğini ifade etti.  

Partisinin TBMM grubunda olmadığı için olaydan geç haberi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bunun gereğinin yapılması tüm milletvekili arkadaşlarımızın görevidir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan bazı CHP’liler için “Hastalıklı zihniyet” ifadesini kullanarak şunları kaydetti:

Bizim grup başkanvekilimiz Özlem hanımefendiye saldırdılar. Aynen geçmişte olduğu gibi geçmişte de malum Ecevit o zaman bir bayan milletvekilimize ‘Susturun bu kadını’ diye hakaret etmişti. Dün de oradan ilhamla susturun bu kadını diyecek kadar ahlaksız, edepsiz CHP’nin yetkilileri var. Bu ahlaksızlara, bu edepsizlere prim verecek durumda değiliz. Tüm grubumuz hele hele bir bayan milletvekilimize bu şekilde saldıracak olan ahlaksızlara parlamentonun gereken cevabı vermesi lazım. Bunların karşısında artık susmak yok. Gereği neyse aynen cevabını vereceğiz. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Grup başkanvekilimizin hukukunu tüm grup olarak koruma altına almak hepimizin görevidir. Bunun gereği, tüm milletvekili arkadaşlarımızın görevidir.

TBMM’de CHP’li Engin Özkoç, AK Partili Özlem Zengin’e, “Bülent Ecevit’le ilgili konuşmak sizin haddiniz değildir” sözleriyle yüklenmiş Zengin ise ayağa kalkarak Özkoç’a tepki göstermişti.

Özkoç, Erdoğan’ın da tepkisini çeken ifadeyi TBMM Başkanvekili Celal Adan’a dönerek söyledi. Özkoç, “Lütfen bu hanımefendiye haddini bildirin Sayın Başkan” çağrısında bulundu. Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Celal Adan birleşime ara verdi. Aranın ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Az önce kendi içimizde bir tartışma yaşadık. Birbirimize kullandığımız sözler açısından ben onu kıracak, incitecek bir şey söylediysem özür dilerim.” dedi.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU