Bağlar Belediyesi’nin HDP’li 6 meclis üyesinin yerine kayyum atandı

Yaklaşık bir ay önce görevden uzaklaştırılan Bağlar Belediyesi’nin Halkların Demokratik Partili (HDP) 6 meclis üyesinin yerine, kentte farklı kurumlarda çalışan memurlar kayyum olarak atandı

Bağlar Belediyesi / Fotoğraf: MA

İçişleri Bakanlığı tarafından 21 Ekim’de görevden uzaklaştırılan Bağlar Belediyesi’nin HDP’li meclis üyeleri; Nurettin Bakan, Halime Bayram, Hüsnü Aslan, Mehmet Akdoğan, Panayır Çelik ve Naşide Buluttekin Can'ın yerine kayyum atandı.  

Diyarbakır Valiliği tarafından 8 Kasım’da Bağlar Kaymakamlığı’na gönderilen yazıda, 6 meclis üyesinin görevden alındığını ve yerlerine ilçede farklı kurumlarda çalışan memurların atandığını belirtildi. 

Meclis üyelerinin görevden uzaklaştırılma gerekçesi olarak daha önce haklarında yürütülen soruşturma ve davalar gösterildi.

Valiliğin yazısına göre, Bayram’ın yerine Bağlar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Masum Ayhan, Aslan’ın yerine Bağlar İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Fikret Tunç, Akdoğan’ın yerine Bağlar İlçe Yazı İşleri Müdürü Nevide Çakır, Çelik’in yerine Bağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İzzettin Zengin, Can’ın yerine Bağlar İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Müdürü Fırat Batmaz, Bakan’ın yerine de Bağlar İlçe Mal Müdürü Muhsin Mutlu kayyum olarak atandı. 

31 Mart yerel seçimler sonrası Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Bağlar Belediye Başkan adayı HDP'li Zeyyat Ceylan'ın, KHK kapsamında ihraç edildiği için mazbata alamayacağına karar vermişti.

Mazbata en yüksek ikinci oyu alan AK Parti'li Hüseyin Beyoğlu’na verilmişti.

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU