Prens Andrew 17 yaşında kız çocuğuyla cinsel ilişkide bulunduğu iddiasını yalanladı: O gün pizzacıya gitmiştim

BBC’ye konuşan Prens, Virginia Giuffre’ye belinden sarılırken görülen fotoğrafı çektirdiğini de “hiç hatırlamadığını” savundu

Epstein'la zamanında kurduğu yakın dostluk ve fuhuş şebekesine dahil olduğuna dair iddialar Prens Andrew'u zor durumda bırakmıştı (BBC) 

Prens Andrew, Amerikalı pedofil milyarder Jeffrey Epstein’la olan ilişkisini ve hakkındaki iddiaları BBC’den Emily Maitlis’e verdiği röportajda değerlendirdi.

Bir zamanlar ABD Başkanı Donald Trump’ın da aralarında bulunduğu siyasetçiler ve tanınmış isimlerle çevriliyken, reşit olmayan küçük yaşta kız çocuklarını fuhşa zorladığı iddialarıyla temmuz ayında tutuklanan ünlü iş adamı Epstein ağustosta hücresinde ölü bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakim karşısına çıkarılmayı beklerken bir anda yaşamını yitiren Eptein’in ölümü kimilerince intihar olarak yorumlanırken, bazıları da öldürüldüğüne dair komplo iddialarını gündeme getirmişti.

Eptein’in yakın çevresinde adı geçen Kraliçe II. Elizabeth’in oğlu Prens Andrew’un da olay yaratan fuhuş ağına dahil olduğu ve kız çocuklarıyla cinsel ilişkide bulunduğu öne sürülmüştü.

BBC’ye verdiği röportajda hakkındaki ithamları yanıtlayan Andrew, 2001’de 17 yaşında olan Virginia Giuffre’la bir gece kulübünde eğlendikten sonra gittikleri Ghislaine Maxwell’in evinde birlikte olduğuna dair iddiaları yalanladı.

 

Virginia Roberts.jpg
Prens Andrew bu kareyi hatırlamadığını öne sürüyor (Virginia Roberts Giuffre)

 

Andrew, “O sırada çocuklarımla birlikteydim, kızım Beatrice’i bir parti için pizzacıya götürmüştüm. Sanırım öğleden sonra 4 ya da 5 civarıydı. Düşes (o sıralar eşi olan Sarah Ferguson) uzaktaydı. Ailemizde basit bir kural vardır; birimiz uzaktayken diğeri orada (evde) olur” dedi.

Genç kıza belinden sarıldığını gösteren meşhur fotoğraf için “Böyle bir kareyi çektirdiğimi hiç mi hiç hatırlamıyorum” savunmasını yapan Prens Andrew, Britanya sosyetesinin tanınmış isimlerinden Maxwell’in evine gittiğini bile anımsamadığını söyledi.

Röportaj sonrası Twitter’da yapılan paylaşımlardan birindeyse, “Prens Andrew’un verdiği şok edici röportaj, bu kişinin itibarını kurtarma çabasıdır ancak kafalarda çok daha fazla soru işareti bırakmıştır” ifadeleri yer aldı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU