Erbakan: Yeni dünyayı Amerika’dan korkanlar değil, sadece Allah’tan korkanlar kurabilir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, tek aday olarak katıldığı partisinin ilk olağan büyük kongresinde konuştu. Erbakan, “Yeni dünyayı Amerika’dan korkanlar değil sadece, Allah’tan korkanlar kurabilir” dedi

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi’nin 1. Olağan Büyük Kongresi, "Burada gelecek var" sloganıyla Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlendi. Kongreye tek genel başkan adayı olarak katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti’nin politikalarını eleştirdi.

‘Yeniden Büyük Türkiye’yi biz kuracağız’ diye konuşan Erbakan, “Yeniden Büyük Türkiye’yi, ah nerede o günler diye ikide bir geçmişi özlemle ananlar kuramaz. Yeni dünyayı Amerika’dan korkanlar kuramaz. Yeni bir dünyayı sadece Allah’tan korkanlar kurabilir” dedi.

20191117_2_39360484_49537414.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Söylemler Paris, gerçekler Mozambik

Erbakan iktidarın ekonomi politikalarını ise şu sözlerle eleştirdi:

İlk defa AK Parti yönetimi, maliyenin kara gün akçesine göz dikti ve bunu harcadı. Bu hükümet borçlanma genel müdürlüğü kurdu. En fazla kamu kurumu satan hükümet oldular. Büyük holdinglerin borçlarını sildiler. Hayvan gübresi altından daha fazla değer kazanıp, bir senede yüzde 150 arttı. Bulgaristan’ın 2,5 dolara yediği kuzu etini, bizim vatandaşımız 15 dolara ancak yiyebiliyor.

Halkımızın yüzde 40’ı açlık sınırın altında, yüzde 80’i yoksulluk sınırının altındadır. Ülkede borç patlaması yaşanıyor. Bir ayda 600 bin ailenin elektriği kesildi. Halkın hali böyle iken milletin durumundan bihaber olanlar, milletten üç çocuk istiyorlar. Yahu Allah’tan korkun, kendisine bakamayan insan üç çocuğa nasıl bakacak? Bu iktidarın söylemleri Paris, gerçekleri Mozambik.

Yüzde 50 zam sözü verdi

Devleti de milleti de borç ve faiz yükünden kurtaracaklarını söyleyen Erbakan, “Bu iktidar büyük holdinglerin borcunu sildi. Biz bütün vatandaşlarımızın bankalara olan borcunu sileceğiz. Milli kaynak üretimi genel müdürlüğü kurulacak. Türkiye denildiğinde akla döner kebap değil, teknoloji gelecek. 100 milyar dolar kaynak paketi hazırladık. İktidara gelir gelmez herkesin maaşına yüzde 50 zam vereceğiz” diye konuştu.

20191117_2_39360414_49537167.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, ile Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile yabancı misyon temsilcileri katıldı. 

Geçerli oyların tamamını aldı

Kongrede yapılan genel başkanlık seçiminde, kayıtlı bin 117 delegeden 978'i oy kullandı. Fatih Erbakan 971 oy alırken, 7 oy geçersiz sayıldı.

Fatih Erbakan, partisinin ilk olağan genel kurulunda geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkan oldu.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU