Suudi Arabistan, 1 milyon turizm işçisi arıyor

Kızıldeniz Kalkınma Şirketi CEO’su Pagano, “Vizyon 2030” hedeflerine ulaşmak için bir milyon kişilik iş gücüne ihtiyaç duyduğunu ifade etti

Suudi Arabistan Kızıldeniz Kalkınma Şirketi CEO’su John Pagano, Riyad'da düzenlenen konferansta konuştu / Fotoğraf: Arabnews

Suudi Arabistan Kızıldeniz Kalkınma Şirketi CEO’su John Pagano, ülkenin 2030 yılına kadar ülkeye 100 milyon ziyaretçi çekebilmesi için 1 milyon iş gücüne ihtiyacı olduğunu söyledi.

Başkent Riyad’da düzenlenen Misk Global Forum’unda konuşan Pagano, Suudi Arabistan’ın din turizminden başka alanlara da genişleme potansiyeli olduğunu vurguladı.

Arabistan’daki lüks turizmi geliştirmesi beklenen “Kızıldeniz Projesi” kapsamında, 70 bin yeni iş imkanı yaratılacağını ifade eden Pagano, şunları söyledi:
 

Dört gün içinde, konaklama alanında kariyer sahibi olmak isteyen 12 bin 700 kişiden başvuru aldık.

Turizm alanında kariye yapmak isteyen Suudi Arabistanlı gençleri, altın değerinde bir gelecek bekliyor.


Pagano, 28 bin kilometrekarelik bir alana sahip olan Kızıldeniz Projesi’nin Belçika büyüklüğünde olduğunu ve projenin çevreye saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

Çevrenin en değerli varlık olduğunu dile getiren Pagano, buna zarar verilmesi halinde Suudi Arabistan’ın çok şey kaybedeceğini sözlerine ekledi.

Diriye Kapısı Geliştirme Kurumu CEO’su Jerry Inzerillo ise tarihi kent Diriye’nin yapılanması kapsamında, 55 bin kişiye istihdam sağlanacağını vurguladı.


Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU