ABD Başkanı Donald Trump'ın karşısında bir MHP'li

Beyaz Saray'da Erdoğan ve Trump başkanlığında yapılan heyetlerarası görüşmeye, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu da katıldı

Fotoğraf: Twitter @ifarukaksu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile dün görüştü.

Önce baş başa görüşme gerçekleştiren liderler ardından heyetler arası toplantıyı yönetti.

Beşinci kez Beyaz Saray'a giden Erdoğan'ın heyetinde kabine üyeleri ve bürokratların dışında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu da bulundu.

Böylece ilk kez MHP'den bir yönetici Beyaz Saray resmi heyetinde yer aldı. 

Aksu, görüşme esnasında çekilen fotoğrafları kişisel Twitter hesabından "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine çalışma ziyareti için geldiği Washington'da, heyetle birlikte Toplantılara katıldık" notuyla paylaştı.

Üç dönemdir MHP sıralarında siyaset yapan İstanbul milletvekili ve parti genel başkan yardımcısı Aksu daha önce TBMM Adalet Komisyonu'nda görev almıştı. 

Aslen iktisatçı olan MHP Genel Başkan Yardımcısı, 2015'ten bu yana TBMM çatısı altında kanun teklifleri, soru önergeleri, meclis araştırma önergelerinin yanı sıra komisyon ile meclis oturumunda yaptığı konuşmalarda genel itibarıyla iç politika, ekonomi, vergi, eğitim sistemi ve tarım gibi konu başlıkları altında değerlendirmelerde bulunmuş bir isim.

Aksu, Türkiye-ABD ilişkileri ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmeden önce Aralık 2015'te "Türkiye'nin PYD ve YPG'ye müdahalede bulunmama konusunda ABD'ye güvence verdiği iddiasına ilişkin" yazılı soru önergesi vermiş dönemin Başbakan'ı Ahmet Davutoğlu'na "Türkiye'nin YPG'ye saldırmayacağı konusunda ABD'ye güvence verdiği doğru mudur?" sorusunu yöneltmişti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU