Selvi: Abdullah Gül’ün planını bozan gelişme

Hürriyet yazarı: Abdullah Bey, “Ekrem İmamoğlu’nu kendi elimizle kendimize rakip yaptık” diye hayıflanıyor mu acaba?

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tekrar aynı göreve gelmek için çalıştığını ancak “bu planı” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bozduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında 2023’te Cumhurbaşkanlığı seçimi için olası adayları yazdı. Selvi’nin köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Bir hesap daha var. O da Abdullah Gül’ün CHP ile dayanışmadan parti kurdurmaya kadar her şeyi yeniden cumhurbaşkanı olmak için planlıyor olması. Zaten başarabilse 24 Haziran seçimlerinde millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı olacaktı. Ama o cephede ilginç bir gelişme yaşanıyor. Abdullah Gül, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı olmasına destek vermişti. Tekrarlanan İstanbul seçimlerinde de oy kullandıktan sonra açıklama yapmış ve “Her şey çok güzel olacak” diye mesaj vermişti. Abdullah Gül hesap yapıyor ama Ekrem İmamoğlu hızla mesafe alıyor. Önemli bir kesimin cumhurbaşkanı adayı şimdiden Ekrem İmamoğlu. Yani Abdullah Gül değil. Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığında bir adım öne geçmesi Gül’ü tedirgin etse gerek. Çünkü tüm hesaplarını 2023’e göre yapmıştı. Abdullah Bey, “Ekrem İmamoğlu’nu kendi elimizle kendimize rakip yaptık” diye hayıflanıyor mu acaba?

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU