Galatasaray'ın eski futbolcusu İlyas Tüfekçi: Metin Oktay ağabeyin "Galatasaray daha vefalıdır" sözü sanırım Metin ağabeyimle beraber sona erdi

Bir dönem Galatasaray, Fenerbahçe ve A Milli Futbol Takımı'nın da formasını giyen İlyas Tüfekçi, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e sitem etti

İlyas Tüfekçi / Fotoğraf: AA

Yedi yıldır Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığıyla mücadele eden Türk futbolunun önemli isimlerinden İlyas Tüfekçi, kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımla Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'e sitemde bulundu. 

Hastalığı süresi boyunca binlerce kişinin kendisini ziyaret ettiğini aktaran Tüfekçi, yıllarca formasını giydiği ve şampiyonluk sevinci yaşadığı Galatasaray'da, kulüp başkanı Mustafa Cengiz'in kendisini ziyaret etmemesinden, telefon dahi açmamasından dolayı yaşadığı üzüntüyü aktardı.

İlyas Tüfekçi, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

Ben 7 senedir ölümcül bir hastalıkla inançlı bir şekilde mücadele ediyorum. Belki bine yakın insan yurt içi yurt dışından ziyaretime geldiler. Ama maalesef çok sevdiğim Galatasaray'ın Başkanı bir kez gelmediler.

Hatta telefonla arayıp hal hatır sormadılar. Metin Oktay abinin "Galatasaray daha vefalıdır" sözü sanırım Metin abimle beraber sona erdi.

Sevgilerimle.

İlyas Tüfekçi kimdir?

İlyas Tüfekçi, profesyonel futbol kariyerine Almanya'nın Hertha Berlin Kulübü'nde başladı.

Stuttgart ve Schalke 04 gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giyen Tüfekçi, 1983'te Fenerbahçe'ye transfer oldu.

İlyas Tüfekçi - AA.jpg
İlyas Tüfekçi / Fotoğraf: AA


Üç sezon kaldığı sarı-lacivertli ekipte dokuz maça çıkan Tüfekçi, bir kez gol sevinci yaşadı.

1 Temmuz 1986'da Fenerbahçe'den Galatasaray'a transfer olan Tüfekçi, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 37 karşılaşmada altı kez gol attı, iki de asist yaptı. 

Kariyeri boyunca üç kez Türkiye, dört kez Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşayan İlyas Tüfekçi, 1 Şubat 1992'de futbol kariyerini noktaladı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU