Soylu: Önümüzdeki günlerde çok önemli bir operasyon olacak

İçişleri Bakanı: DEAŞ’ın çok önemli bir ismini Suriye’de yakaladık

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilerleyen günlerde Türkiye’de çok önemli bir operasyonun gerçekleşeceğini söyledi.

Soylu, IŞİD’in önemli isimlerinden birisinin Suriye’de gerçekleşen bir operasyon ile yakalandığını da duyurdu.

Van'da Güvenlik Korucuları Hizmetiçi Eğitimi'nde konuşan Soylu, şunları söyledi:

Şunu söylemek isterim. FETÖ’yle de mücadelemiz aynı kararlılıkla devam etmektedir. Kamuoyu rahat olsun, milletimiz rahat olsun. Bu FETÖ meselesini dibini kazıyana kadar; kim ne söylerse söylesin… Vazgeçmeyiz, vazgeçen namerttir. Ve bir şeyi daha söyleyeyim, bunu da korucularımız huzurunda söyleyeyim. FETÖ’ye önümüzdeki günlerde çok önemli bir operasyonla daha geliyoruz, arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyor. Bu müsibetleri, bu ülkenin üzerinde kötü bir emel düşünmeyene kadar kazımaya kararlıyız. Burada şahsımızın olup olmaması çok önemli değildir. millet bu kararı vermiş. Hiç kimse aman bu adamlar değişir de başkaları gelir, bu mücadele biter diye beklemesin. Bu mücadeleyi bu milletin evlatları sonuna kadar sürdüreceklerdir.

Soylu "DEAŞ’ın yine çok önemli bir adamını yakın bir zamanda Suriye’de ele geçirdiklerini ve verdiği bilgilerle neler yaptığını, neler ortaya koyduğunu bir şekilde ifade etmekte olduğunu" belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yabancı IŞID'lilerin ülkelerine geri gönderilmesine ilişkin açıklamalarda da yaptı. Bu çerçevede özellikle Almanya ve Hollanda’ya teşekkür eden Soylu, yaklaşık beş gündür içişleri ve adalet bakanları düzeyinde yürüttükleri görüşmeler sonucunda bu iki ülkenin de yapıcı bir tutum sergilediğini söyledi. Soylu, "DEAŞ’tan kendi ülkemizde bulunan, aynı zamanda Suriye'de şu anda gözetimimiz altında bulunan Resulayn ve Tel Abyad'ta, hem Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem de Suriye Milli Ordusu'nun yakaladığı; Cerablus ve Azez’de gözetimimiz altındaki alanda tuttuğumuz tutuklular da dahil olmak üzere kendi memleketlerine mensup olan DEAŞ’lı teröristleri, aynı zamanda eşleri ve çocuklarını alacaklarını dün akşam itibariyle teyit ettiler" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU