Bolivya’da Morales destekçileri sokakta: Darbe yanlılarının yerlilere saldırdığı görüntüler sosyal medyada gündemde

Bolivya’da Morales’in istifasının ardından darbeye karşı sokağa çıkan Morales destekçilerinden bir kişi hayatını kaybederken, sosyal medyadan dünyaya yayılan görüntüler durumun vehametini ortaya koydu

Bolivya'da darbe karşıtları sokak eylemlerine devam ederken Bolivya Çokuluslu Cumhuriyeti Yasama Meclisi'nin (ALP) üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jenine Anez'in geçici devlet başkanlığına getirildiği açıklandı. Bolivya'da gösteri ve şiddet olayları devam ederken 39 kişinin yaralandığı aktarıldı. CNN'in haberine göre, başkanlık sarayına elinde İncil'le giren Anez'in, "İncil saraya geri dönüyor" dediği aktarıldı. 

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikan Devletleri Örgütü’nün (OAS) Bolivya’da 20 Ekim’de gerçekleştirilen seçimde usulsüzlük olduğu yönünde rapor yayımlanmasının ardından Evo Morales’in devlet başkanlığı görevinden istifa etmesiyle, ülkenin güvenlik güçleri ve Morales destekçileri arasındaki gerginlik devam ediyor. TeleSur’un aktardığına göre istifayı darbe olarak nitelendiren ve bunu protesto etmek için sokaklara çıkan Morales destekçilerinden pek çoğunun yaralandığı ve hayatını kaybedenlerin olduğu belirtildi. 

 

TeleSur'un aktardığına göre Bolivya'da yerli topluluklar darbeyi protesto etmek için La Paz'a doğru yürüyüşe geçti.

 

 

TeleSur'un aktardığına göre, El Alto'da darbeye karşı sokağa çıkan Morales destekçisi bir kişi vurularak hayatını kaybetti.

 

Morales'in istifa ettiğinin açıklanmasının ardından Morales'in evine giren darbe destekçilerinin evi talan ettiği aktarıldı.

 

Bolivya yerlilerine ve köylülerine karşı ırkçı eylemler gerçekleştirilen darbe destekçileri, And dağlarında yaşayan yerlileri temsil eden bayrağı yakıyor.

 

Bolivya'nın La Paz kentinde darbeye karşı sokağa çıkan Bolivyalılar ve güvenlik güçlerinin karşı karşıya geldiği aktarıldı.

 

Morales'in istifa ettiğini açıklamasının ardından sokağa çıkanlara karşı paramiliter grupların ve polisin saldırı hazırlığında olduğu görüntüler sosyal medyada gündeme gelmişti. 

 

El Alto'daki protestolarda polisin müdahalesiyle genç bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Independent Türkçe için derleyen: Esra Güngör

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU