Milletvekilleri Aksaray’daki okulda inceleme yaptı

Aksaray’da otizmli çocukların yuhalandığı iddia edilen okulda, TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu inceleme yaptı. Komisyon Başkanı Çelik, ‘Olayı kimsenin istismar etmesine meydan vermeyeceğiz’ dedi

Fotoğraf: AA

Aksaray'daki Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli çocuklar ve ailelerine yönelik tepki gösterildiği iddiaları üzerine TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu okulda incele yaptı.

Her yerde olabilir

 Komisyon Başkanı Kemal Çelik konuyu incelemek ve tarafları dinlemek için Aksaray'a geldiklerini belirtti. Çelik şöyle konuştu:

Bu olaylar nedeniyle Aksaray halkını asla suçlamıyorum. Bu olaylar Türkiye'nin her yerinde olabilir, zaten ortada 'olmuş olay' diye de bir şey yok. Biz bu komisyon çalışmalarında siyaseti TBMM'de bıraktık. Komisyon toplantılarında siyaset yapmıyoruz ve yapmayacağız da. Araştırma komisyonu olarak buraya geldik. Durumu tespit edeceğiz ve buradan nasıl bir hayırlı sonuç çıkarabiliriz, ona gireceğiz. Biz araştırma komisyonuyuz, soruşturma komisyonu değiliz ama sağ olsun Valimiz Ali Mantı ve diğer yetkililer gerekli soruşturmayı da yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar.

İdeal olanı kaynaştırma eğitimi 

Mehmetçik İlkokulu'nun kaynaştırma eğitiminin verildiği bir okul olduğunu hatırlatan Çelik, şöyle devam etti:

Kaynaştırma eğitimi ideal olanıdır. Dünyanın her yerinde vardır. Yani çocukların burada bir arada yaşaması, kaynaşması, birbirinden etkilenmesi... Bu çocukların diğer çocuklardan alacakları var ama diğer çocukların da bu çocuklardan alacakları dersler var. Otizm hızla yayılıyor. Eskiden çok yüksek değildi ama şimdi 59 doğumdan birisi otizmli oluyor, bu yüksek bir oran. İşte biz hem bu durumun sebeplerini araştırıyoruz hem de bunun önüne nasıl geçebiliriz onu araştırıyoruz.

İki tarafı da dinleyeceğiz

Özel öğretmen, özel eğitimci açığı olduğunu söyleyen Çelik, “Bu sorun hepimizin. Olayı istismar edenler var ama kimsenin istismar etmesine meydan vermeyeceğiz" dedi.  Tüm taraflarla görüşeceklerini aktaran Çelik şunları söyledi:

Ailelerden istirhamımız şudur; bu çocukların varlığını kabul edelim. Arkadaşlarımızla toplantı yapacağız, orada ayrı ayrı dinleyeceğiz. Her iki öğrenci gurubunun ailelerinin temsilcilerini dinleyeceğiz. Bu olay Aksaray'da da olsa aynı, İstanbul Aksaray'da da olsa aynı. Onun için bundan Aksaraylılar alınmasınlar.

 

 AA

DAHA FAZLA HABER OKU