Kalbi durduktan sonra yeniden hayata dönen mahkum, “Öldüm” deyip hapis cezasını tamamladığını iddia etti

Hakkında ömür boyu hapis cezası bulunan tutuklunun serbest kalma talebi, başvuruyu “tuhaf ve dayanaksız” bulan temyiz mahkemesinden döndü

66 yaşındaki mahkumun Iowa Eyalet Cezaevi’ndeki tutukluluk süresi adli tabipler “öldüğünü” duyurana kadar devam edecek (AP)

ABD’de cinayetten suçlu bulunmasının ardından ömür boyu hapis cezası alan Benjamin Schreiber, kalbinin durması sonrası hayata dönünce “cezasını tamamlamış olduğunu” öne sürerek serbest bırakmayı talep etti.

New York Post gazetesinin haberine göre kalbi 2015’te kan zehirlenmesi nedeniyle 5 kez duran Schreiber tıbbi müdahaleler sonucu hayata döndürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1996’da 39 yaşındaki bir adamı baltayla öldürme suçundan mahkum edilen Schreiber geçirdiği kısa süreli bu “ölüm” hadisesinin, “şartlı tahliye olmadan ömür boyu hapis cezasını” tamamladığı anlamına geldiğini ileri sürdü.

Associated Press’e göre serbest kalmak için Nisan 2018’de başvuruda bulunan 66 yaşındaki Schreiber’in bu talebi adli makamlarca kabul görmedi.

Daily Telegraph gazetesi, meselenin gündeme getirildiği bölge mahkemesinin mahkumun öne sürdüğü argümanı “tuhaf ve dayanaksız” bulup başvuruyu geri çevirdiğini ve sonrasında konunun temyize taşındığını belirtti.

“Temyiz başvurusunda imzası olan biri ölmüş sayılamaz”

Ardından davayı inceleyen Iowa Temyiz Mahkemesi’nden Yargıç Amanda Potterfield yazılı kararında, “Schreiber diyelim ki hayatta, o halde cezaevinde kalmak zorundadır, gerçekten ölmüşse de bu temyiz başvurusu anlamsızdır” ifadelerini kullandı.

 

 

Mahkeme kayıtlarında ayrıca, mahkumun “ölmüş” sayılma ihtimalinin, temyiz başvurusunda bulunan bu kişinin davaya ilişkin belgelerin altında bizzat imzası bulunması nedeniyle “imkansız” olduğu da kaydedildi.

Schreiber’in yasal sürecine son bir darbe daha indiren kararda mahkeme, mahkumun Iowa Eyalet Cezaevi’ndeki tutukluluk süresinin adli tabipler “öldüğünü” duyurana kadar devam edeceğini vurguladı.

Independent Türkçe için derleyen: Elvide Demirkol

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU