İmamoğlu'ndan Merkel'e: 16 milyonun selamını getirdim

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Soğuk Savaş'ın sembolü Berlin Duvarı'nın yıkılmasının 30. yıl dönümü anmasında Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bir araya geldi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, seçim başarısından ötürü Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti / Fotoğraf: İBB Basın Ofisi 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Almanya'nın başkenti Berlin'deki  temasları sürüyor.

Perşembe akşamı TÜSİAD Almanya ve Mercator Vakfı yöneticileriyle bir araya gelen İmamoğlu, dün Eyalet Meclisi belediye başkanları Alman - Türk Dostluk Federasyonu yetkilileriyle görüştü.

İmamoğlu, Cumartesi sabahı ise Berlin'de yaşayan Türk vatandaşları, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli derneklerin temsilcileriyle buluştu.

Kahvaltı buluşmasında yaklaşık 300 kişilik Berlin Türk toplumuyla bir araya gelen Ekrem İmamoğlu, “Hem İstanbul ve Berlin’in kardeş şehir sürecinin 30’ncu yılında hem de Berlin’deki duvarın yıkılışının 30. yıl dönümünde burada olmak çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Demokrasiye verilmek istenen zararı hep birlikte önledik"

Kucaklayıcı dilden vazgeçmeyeceğini söyleyen İmamoğlu, “Bu süreçte demokrasiye verilmek istenen zararı hep birlikte önledik. Dünyaya ilham kaynağı olduk" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, "Yurtta barış, dünyada barış" sözüyle 10 Kasım öncesinde Atatürk'ü de andı.

Ekrem İmamoğlu, Türk toplumuna yaptığı konuşmada ise Budapeşte Belediye Başkanı seçilen Gergely Karacsony'le olan anısını paylaştı:

Karacsony, Ağustos başında beni ziyarete geldi ve ‘Sizden tavsiye almaya geldim’ dedi. Önce, ‘Halkla konuşun. Halkın ihtiyaçlarıyla muhatap olun ve asla iyi dilinizden vazgeçmeyin. Her zaman pozitif düşünceyi moral olarak topluma aktarın’ dedim. Ayrılırken, ‘İyi dil her zaman zaman kazanır mı? Bazen de haddini bildirmek lazım’ dedi. ‘Yok! Sen iyi dili kullan, vatandaş haddini bildirir' dedim. Çok sürpriz bir biçimde bu arkadaşımız Budapeşte’de belediye başkanlığını kazandı. Kazandıktan sonra da bana teşekkür etti. İstanbul’un ilhamı, Avrupa’nın göbeğinde. Bu kadar net.

İBB Başkanı, Türk toplumuyla yaptığı görüşmenin ardından Berlin Duvarı’nın yıkılmasının 30. yıl dönümü anmasında Şansölye Angela Merkel'le bir araya geldi.

Ekrem İmamoğlu, seçim başarısından ötürü kendisini tebrik eden Merkel'e, “Size 16 milyonun selamını getirdim” yanıtını verdi. 

İmamoğlu, anma konuşmalarının ardından duvara çiçek bıraktı. Daha sonra “Vişegrad Anıtı” olarak bilinen şapele giden heyet, burada Berlin Duvarı’nda hayatını kaybedenler için dua etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu:

İmamoğlu'ndan Kaftancıoğlu'na yanıt

Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, kampanya direktörü Necati Özkan’a yönelik tepkisini ise "Bulunduğumuz pozisyon itibariyla parti içi yoruma vesile olacak ve partinin bu anlamda etkileneceği bir psikolojik ortamda bunu yorumlamasını doğru bulmuyorum" sözleriyle eleştirmişti.

Özkan'ın "Kahramanın Yolculuğu: İmamoğlu kampanyasının perde arkası" başlıklı kitabını eleştiren Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

‘Kahramanın hikayesini yazıyorum’ diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki, yalan yanlış ve eksik verilerle genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU