Bazı müftülere "Diyanet’teki sendikalar arasında ayrımcılık yapıyorlar" suçlaması

Mil-Diyanet Sen Başkanı Celaleddin Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bazı il ve ilçe müftülerinin yetkili sendika Diyanet-Sen temsilcisi gibi hareket ederek üyelerine baskı yaptıklarını öne sürdü

Diyanet çalışanları arasında da sendikal örgütlenme yaygın / Fotoğraf: AA

Manevi İlkeli Liyakatli Memurlar Sendikası (MİL-Diyanet Sen) adıyla bu yıl faaliyete başlayan ve Diyanet çalışanları arasında örgütlenmeye çalışan MİL-Diyanet Sen Başkanı Celaleddin Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bazı müftüleri üyelerine baskı yapmakla suçladı.

Bazı il ve ilçe müftülerimiz, her ne kadar bütün sendikalara eşit mesafede olduklarını ifade etselerde, maalesef kendilerini neredeyse malum sendikanın temsilcisiymiş personele baskı yapmakta ve ciddi huzursuzluklara sebep olmaktadır.

Konuyla ilgili olarak aradığımız Gül, sendikanın geçen 30 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla kurulduğunu ve hali hazırda 400 üyelerinin olduğunu belirtti.

 

“Yetkili sendikanın toplantılarına katılıp çalışanları etkiliyorlar”

Diyanet’te yetkili sendikanın Diyanet-Sen olduğunu belirten Gül,  sorunun kendilerini bu sendikanın temsilcisi olarak bazı il ve ilçe müftülerinden kaynaklandığını öne sürdü.

Birinci olarak yetkili sendikanın özellikle istişare toplantılarına katılarak bu sendikanın yandaşıymış görüntüsü veriyorlar. Müftüyü toplantıda gören çalışan da etkileniyor. İkinci olarak yetkili sendikadan ayrılarak bize geçenleri müdürleri vasıtasıyla uyarıyorlar. Birkaç vaka oldu. Özellikle taşrada benim atadığım il başkanlarına baskı yapıyorlar.

celaleddin.jpg
Celaledin Gül / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Şikayetleri ilettik"

Gül kendilerine ulaşan şikayetleri ilgili yerlere ilettiklerini belirterek, baskılar hakkında bilgi vermek üzere Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan randevu istediklerini söyledi.

Diyanet Sen, yetkili sendika ünvanını koruyor

Diyanet kolunda 20’ye yakın sendika olsa da bunlar içerisinde 10 kadarı etkin durumda. 85 bine ulaşan üyesiyle Diyanet Sen,  en fazla üyes sayısıyla 16 yıldır yetkili sendika olarak faaliyetini sürdürüyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU