TBB'den 12 baronun genel kurul çağrısına ret

Genel kurul çağrısı yapan baroların sayısı Mersin Barosu'nun da katılımı ile 12'ye ulaştı. TBB yönetimi ise genel kurul çağrısını reddetti

Fotoğraf: AA

Türkiye genelinde 12 Baro, Türkiye Barolar Birliği’nin birçok konuya “sessiz kaldığını” gerekçe göstererek "Olağanüstüsü Seçimli Genel Kurul" çağrısı yaptı. Türkiye Barolar Birliği yönetimi ise olağanüstü genel kurul çağrısını oyçokluğuyla reddetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tükenmez Haber'de yer alan habere göre Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na eleştiri yöneltilen bildiride, "Aldığımız bu karar, yeni adli yılımızın açılışında Yürütme makamına ait bir mekanda, yargı bağımsızlığının insanlığın uğruna yüzyıllardır hukuk şehitleri verdiği felsefesini, sadece o mekanda bulunarak ve alkış tutarak yok eden Sayın Metin Feyzioğlu’nun, bizzat sarstığı güveni yeniden sağlaması için bir fırsattır." ifadeleri yer aldı.

Genel kurul çağrısı yapan baroların sayısı Mersin Barosu'nun da katılımı ile 12'ye ulaşmıştı. Türkiye Barolar Birliği yönetimi ise olağanüstü genel kurul çağrısını oyçokluğuyla reddetti.

Ne olmuştu?

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 2 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan yeni adli yıl açılışına katılmasının ardından İstanbul Barosu Yönetim Kurulu, TTB’nin Genel Kurulu’na olağanüstü toplanma çağrısı yapmıştı.

İstanbul Barosu’nun bu çağrısının ardından Ankara, Antalya, Adana, İzmir, Bursa, Urfa, Van, Aydın, Van, Diyarbakır baroları da TBB’ye seçimli genel kurul çağrısında bulunmuşlardı.

28 Ekim’de TBB Genel Sekreteri Sabiha Tekin, Antalya Barosu’nun TBB yönetimine gönderdiği kararın, “yönetim kurulu tarafından değerlendirmeye alınmadığını” açıklamıştı.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU