İtalya'da zorunlu dersler: Matematik, Fizik, İtalyanca ve şimdi de İklim Değişikliği

İtalya, gelecek yıldan itibaren iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma derslerini okullarda zorunlu ders olarak müfredata alan ilk ülke olmaya hazırlanıyor

Fotoğraf: Unsplash

Küresel İklim Değişikliği dünyanın en önemli sorunlarından biri. 

Tıpkı sera gibi çalışan gezegenin atmosferi her geçen gün kötüye gidiyor. 

Küresel iklim değişikliğinin ana nedeninin sera gazı emisyonlarında insan faaliyetleri sonucunda gözlenen artış olduğu biliniyor. 

Hükümetler ve özel sektörün bilinçlenmesi kadar insanların da yaşadığı gezegen ile ilgili bilinçlenmesi gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşte İtalya bununla ilgili bir adım attı ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibarıyla iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma derslerini okullarda zorunlu ders olarak müfredata koyma kararı aldı.

Söz konusu açıklama hükümetin çevre politikalarını en çok destekleyen ismi olan İtalya Eğitim Bakanı Lorenzo Fioramonti'den geldi.

Fioramonti gelecek eylül ayından başlamak üzere yeni eğitim-öğretim yılında İtalya'nın tüm devlet okullarında haftada bir ders saatinin iklim değişikliği konusunun işleneceğini açıkladı.

Fioramonti; coğrafya, matematik ve fizik gibi pek çok geleneksel dersin de sürdürülebilir kalkınma perspektifinden ele alınacağını vurguladı.

Bakan "İtalyan eğitim sistemini, çevre ve toplumu okulda öğrendiğimiz her şeyin merkezi haline getiren ilk eğitim sistemi yapmak istiyorum" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU