Erdoğan: Mazlum Kobani denilen adamın Bağdadi'den hiçbir farkı yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim görüştüğüm terörist iyi, görüşmediğim kötü diyemeyiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SDG’li Mazlum Kobani için, “Bağdadi’den hiçbir farkı yoktur” dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine geldiği Budapeşte’de düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Bağdadi ne kadar önemli bir teröristse Mazlum Kobani de o kadar önemli bir teröristtir. Yüzlerce insanın kanına giren bir örgütün başındadır” açıklamalarında bulundu.

13 Kasım’da ABD’ye yapacağı ziyaretle ilgili bir soruya yanıt veren Erdoğan, görüşmede S-400, Patriot ve F-35 konularının da yer alacağını, şartların uygun olması halinde ABD’den Patriot savunma sisteminin satın alınabileceğini ifade etti.

Erdoğan, “Bize Patriotlar verilmediği için, biz kendimize S-400’ü aldık. Biz S-400’ü aldık, bu iş bitti ama ABD bize Patriot verecekse, şartlar uygun olması halinde alabiliriz” şeklinde konuştu.

ABD’nin operasyonunda öldürülen IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin ablası ve eşinin yakalandığını hatırlatan Erdoğan, “En son 13 tane en yakın çevresini da yakaladık, onlar da şu anda elimizde” açıklamasında bulundu.

“Ciddi sayıda mültecinin Avrupa’ya göç etmesi mümkün”

Erdoğan’ın açıklamalarından önemli kısımlar şöyle:

Bağdadi'nin ablasını, eşi ile yakaladık, şu anda bizde. En son 13 tane en yakın çevresini da yakaladık, onlar da şu anda elimizde.

Ülkemizde 4 milyon mülteci var. Bunlardan ciddi sayıda mültecinin özellikle Avrupa’ya göç etmesi mümkün.

Destek gelse de gelmese de misafirlerimize (Suriyeli) ev sahipliğine devam edeceğiz. Baktık bu iş olmuyor, kapıları açmak zorunda kalırız.

(Terörle mücadele) 151 ülkeden, 76 bin kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduk. Bunların içinde DEAŞ var, diğer teröristler var.

Terörün ve teröristin iyisi, 'benimki seninki' anlayışı olmaz. Eğer bu mücadeleyi vereceksek kararlı vereceğiz

“Benim görüştüğüm terörist iyi, görüşmediğim kötü diyemeyiz”

Bölgesel sorunları ele alacağız. S-400, Patriot, F-35 görüşme içerisinde yer alacak konulardır. Bunun yanında 100 milyar dolarlık bir ticari ilişki hedefimiz var.

Mazlum Kobani denilen adamın Bağdadi’den hiçbir farkı yok. Bağdadi ne kadar önemli bir teröristse Mazlum Kobani de o kadar önemli bir teröristtir. Yüzlerce insanın kanına giren bir örgütün başındadır.

“Şartlar uygun olursa Patriot alabiliriz”

Benim görüştüğüm terörist iyi görüşmediğim kötü diyemeyiz. Kendini öldüren intihar eden bir terörist. Sayın Obama döneminde de Usame Bin Ladin bu şekilde öldürülmüştü. Demek ki terör örgütlerinin başlarındakini öldürmekle terör bitmiyor. Dolayısıyla stratejik ortak olarak ortak çalışmamız çok önemlidir.

Bugün bizi vuran terör yarın başka bir ülkeyi vuracaktır. 

Ziyarette savunma sanayine yönelik atılması gereken adımları konuşacağız. Bize Patriotlar verilmediği için, biz kendimize S-400’ü aldık. Biz S-400’ü aldık, bu iş bitti ama ABD bize Patriot verecekse, şartlar uygun olması halinde alabiliriz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU