K-Pop’un ünlü grubu BTS 19 Kasım’da hayranlarına sürpriz yapmaya hazırlanıyor

Ünlü grup teknolojik aksesuar koleksiyonunu dünya çapında satışa çıkarıyor

Dünyaca ünlü K-Pop müzik grubu BTS kendi özel teknolojik aksesuar koleksiyonunu hayranlarıyla buluşturmak için gün sayıyor.

Variety’de yer alan habere göre Hong Kong merkezli telefon kılıfı ve elektronik aksesuar şirketi Casetify’la işbirliği yapan grup, iPhone ve Samsung cihazları, AirPods, Apple Watch, MacBook, iPad ve daha pek çok ürünle uyumlu bir koleksiyon hazırladı.

Yeni koleksiyon BTS’nin ünlü single’ı “Boy with Luv”dan esintiler taşıyor.

 

BTS - Casetify.jpg
Koleksiyon BTS'nin "Map of the Soul: Persona" albümünden ilham almış (Casetify)

 

Daha önce Pharrell, Victoria Monet ve Rolling Stones gibi isimlerle işbirliği yapan şirket yaptığı yazılı açıklamada, “Bu koleksiyonla dünyanın dört bir yanındaki hayranları birleştirmek için sabırsızlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

BTS koleksiyonu 19 Kasım’da online satışa sunulacak. Koleksiyona dünya çapındaki ilgili mağazalardan da ulaşmak mümkün olacak.  

BTS'nin “Love Yourself: Answer” adlı albümü geçen yıl Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği'nin (RIAA) altın sertifika verdiği ilk Kore albümü olmuştu. Grubun daha sonra yayımladığı “Map of the Soul: Persona” albümü de altın sertifika kazanmıştı.

2013 yılında kurulan ve o günden bu yana sayısız parçaya imza atan BTS, The Beatles’tan bu yana Billboard 200 listesinde bir yıldan kısa sürede bir numaraya ulaşan üç albüme imza atma başarısını yakalayan ilk grup.

Son albümleri Map of the Soul: Persona dünya çapında 6 ay içinde 3,5 milyon kopya sattı ve bu satışların 562 bin adeti ABD’de gerçekleşti.

Grubun kitaplar, tişörtler, kozmetik ürünleri, takılar, oyuncaklar ve turizm gelirleri açısından Güney Kore ekonomisine katkısı da azımsanmayacak ölçüde. The Hollywood Reporter’a göre BTS ekosistemi ülkenin GSYİH’sının 4,65 milyar dolarına eşit ve bu rakam grubu Samsung ve Hyundai’yle aynı lige sokmaya yetiyor.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU