Eski futbolcu Dalian Atkinson'ın ölümünde bir polis cinayetle suçlandı

İngiliz Kraliyet Savcılığı, Dalian Atkinson'ın 15 Ağustos 2016'da şok cihazıyla müdahale sonrası ölümünden dolayı bir polisi cinayet, bir polisi de basit yaralamayla suçladı

Dalian Atkinson / Fotoğraf: Reuters

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen İngiliz eski futbolcu Dalian Atkinson'ın ölümüyle ilgili olarak bir polis memuru cinayetle suçlandı. 

İngiliz Kraliyet Savcılığı'nın açıklamasında, Dalian Atkinson'ın 15 Ağustos 2016'daki ölümünün ardından yapılan soruşturma kapsamında bugün bir polis memurunun cinayetle suçlandığı belirtildi.

Başka bir polis memuruna da basit yaralama suçu yöneltildiği belirtilen açıklamada, kararın olaya ilişkin bir soruşturma yapan Bağımsız Polis Davranış Birimi'nin sunduğu tüm kanıtların dikkatlice incelenmesinin ardından verildiği kaydedildi. 

Polis memurlarının bugün Birmingham kentinde mahkemeye çıkarılması bekleniyor. 

 

Dalian Atkinson2 - Reuters.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Ne olmuştu? 

15 Ağustos 2016 tarihinde gece saatlerinde Telford kentinden gelen ihbar sonrası olay yerine giden polis ekibi, 48 yaşındaki Atkinson'a şok cihazıyla müdahale etti. 

Olay sonrasında hastaneye kaldırılan Atkinson, saat 03.00 civarında hayatını kaybetti. Atkinson'ın ölüm nedeni "şok cihazının neden olduğu kalp krizi" olarak açıklandı. 

 

Dalian Atkinson1 - Reuters.jpg
Dalian Atkinson / Fotoğraf: Reuters

 

Dalian Atkinson kimdir?

21 Mart 1968'de İngiltere'nin Shrewsbury şehrinde doğan Dalian Atkinson, futbol kariyerine Ipswich Town'da başladı.

1 Temmuz 1989'da Sheffield Wednesday'e transfer olan Atkinson, 1 yıl sonra İspanya'nın Real Sociedad Kulübü'ne 1 milyon 700 bin pounda transfer oldu. Bir sezon formasını giydiği İspanyol ekibinde 32 maçta forma giydi, 12 gol kaydetti.

 

Dalian Atkinson3 - Reuters-PA.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Tarihler 1991'i gösterdiğinde yeniden İngiltere'ye dönen Atkinson, Aston Villa Kulübü ile sözleşme imzaladı.

Aston Villa formasıyla 1991-1995 yıllarında 85 maçta 25 gol, 1 asistlik performans sergileyen Atkinson, 26 Temmuz 1995'te Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Sarı-lacivertli ekip ile 24 maça çıkan İngiliz santrafor, 10 kez fileleri havalandırmış, 4 de asist yapmıştı. 

Fenerbahçe'den sonra sırasıyla Manchester City, Al-Ittihad, Daejeon Citizen ve Jeonbuk Motors forması giyen Atkinson, 1 Ocak 2002'de profesyonel kariyerine son verdi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU