Hristiyanlık propagandası yapmakla suçlanan kadın din öğretmeninden iddialara cevap: Ders müfredatının dışına çıkmadım

Aydın’da din dersi öğretmenliği yapan Esma B.K, Hristiyan olduğu ve misyonerlik yaptığı iddiasının ardından açığa alındı. Esma B.K, soruşturma nedeniyle konuşmazken, avukatı misyonerlik iddialarını yalanlıyor

Fotoğraf: İHA

Günlük bir gazetede Aydın’a bağlı Kuşadası’nda devlete bağlı bir okulda görevli olan Esma B.K. adlı kadın din öğretmenin Hristiyan olduğu ve sosyal medya hesaplarında misyonerlik yaptığı iddia edilmişti.

Gazete haberinin ardından misyonerlikle suçlanan kadın öğretmen hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’nca soruşturma başlatıldı. Esma B.K., soruşturma süresince açığa alındı.

Konuyla ilgili inceleme yapmak üzere de okula müffettişler gönderildi.

Soruşturma nedeniyle konuşmak istemedi

Independent Türkçe'nin ulaştığı Atatürk İlahiyat Fakültesi mezunu Esma B.K, devlet görevlisi olduğunu belirterek, soruşturma nedeniyle konuşamayacağını söyledi. Esma öğretmen, belirtilen ders müfredatının dışına çıkmadığını kaydetti.

“Müvekkilim misyonerlik faaliyeti yürütmüyor”

Esma B.K.’nın avukatı Can Kurtulan ise Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada "Asılsız haberler sebebiyle, müvekkilim üzerinden algı oluşturulmak istendiğini düşünmekteyiz. Müvekkilim ne misyonerlik faaliyeti yürütmektedir ne de din kültürü ve ahlak bilgisi müfredatına ve içeriğine aykırı ders anlatımı yapmaktadır" dedi. 

Kurtulan ayrıca, müvekkilinin hedef haline getirilmek istendiğini de öne sürerek konunun hukuki olarak takipçisi olacaklarını vurguladı: 

Müvekkilim sosyal medya üzerinden adeta saldırıya uğramış; söz konusu saldırılar iş ve özel hayatının ciddi anlamda zarar görmesine neden olmuştur.

Yalnızca iddiadan ibaret olan haberlerde müvekkilimin açık kişi bilgilerine yer verilmesi; aynı zamanda özel hayat ve aile hayatı gizliliğinin ihlal edilmesiyle sonuçlanmış ve halihazırda devam eden bu süreç müvekkilin huzurunu ve psikolojisini olumsuz yönde etkilemiştir.


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU