HDP Diyarbakır İl Başkanı Ceylan: Çalışmalarımızı geçici olarak başka bir binada yürütüyoruz

Ceylan, Bağlar ilçesindeki il binasındaki çalışmalarına geçici olarak ara verildiğini belirterek “HDP, kepenk kapatacak bir parti değildir. Kimse HDP’nin kepengini indiremez, HDP’ye de kepenk kapattıramaz” dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, bazı basın yayın organlarında “Çocukları için eylem yapan ailelerin baskısı sonucu HDP Diyarbakır’da kepenk kapatmak zorunda kaldı” şeklinde yer alan haberlere tepki gösterdi.

Konunun çeşitli basın kuruluşlarında farklı yansıtıldığını söyleyen HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan, ilk kez Independent Türkçe'de yayınlanan haberle ilgili konuştu: 

Independent Türkçe'deki haberin içeriğinde sorun yok ancak başlıkta kullanılan “kepenk kapatma” ifadesi yanlış anlaşılmalara neden oldu.


"Haberde herhangi bir sıkıntı yok ancak başlık, 'havuz medyası' tarafından kullanıldı"

Olası provokasyonların önüne geçmek için çalışmalarını başka bir binada sürdürme kararı aldıklarının altını çizen Ceylan, Independent Türkçe’de 3 Kasım’da yayınlanan haberi içerik olarak kabul ettiklerini söyleyerek “Haberde herhangi bir sıkıntı söz konusu değil” dedi. 

Başlıkta kullanılan “kepenk kapatma” ifadesi hakkında konuşan Ceylan şöyle devam etti:

Bu söylem üzerinden ‘havuz medyası’ sadece kepenk kelimesini kullanarak, arşivden de bir kepenk fotoğrafı ekleyerek, ailelerin çabası HDP’ye kepenk indirdi gibi aslı astarı olmayan, kirli bir haber paylaşmıştır.

Her şeyden önce bunun yalan olduğunu belirtmek isterim. HDP, kepenk kapatacak bir parti değildir. Kimse HDP’nin kepengini indiremez, HDP’ye de kepenk kapattıramaz.


HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı “Bize gelen basın mensuplarının taleplerini, yaşanan süreci objektif şekilde kamuoyuna aktarma temelinde geri çevirmiyoruz ve dürüst bir şekilde de paylaşımlarda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Senaryonun bir parçası olmak istemedik”

HDP İl Örgütü önünde oturma eylemi yapan ailelerle yaşanan süreci de anlatan Ceylan, ailelerin eylemine insani boyutuyla saygı duyduklarını, hatta desteklediklerini hatırlattı. 

İnsan Hakları Derneği ve İnsan Hakları Vakfı nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyleyen HDP’li Ceylan, “Mecliste yapılabilecekleri ailelere paylaşmamıza rağmen hükümet, biz onları meşrulaştırmayacağız şeklinde açıklama yaptı” dedi ve ekledi: 
 

Biz zaten meşru bir partiyiz. Ailelerle ilgili daha sonra şu kanaate vardık. Rojava’ya yönelik saldırı sürecinde ailelerin desteklediğini gözlemledik.

Kendi çocuğunun hayatı ile ilgili bir kaygı duyan bir anne nasıl olur da ölen başka bir annenin çocuğu için alkış tutar veya destekleyen bir tavır sergileyebilir.

Kamera kayıtlarına yansıyan durumlar var. “Biz HDP’yi çalıştırtmayız, çalışmalarınızı engelleyeceğiz, HDP’yi yakacağız” şeklinde… 

Ayrıca yönetici arkadaşlarımıza, aktivistlerimize, partimize gelip giden arkadaşlarımıza hakaretler, küfürler… 

Buna rağmen sabır ve metanetle bu süreci yürütmeye ve yönetmeye çalıştık. 

Gelinen nokta itibariyle bize yönelik bir tiyatro ve senaryonun uygulandığı, kriminalize etmeye dönük bir çabanın olduğu kanaatine vardık.


Zeyyat Ceylan “Biz, çalışmalarımızı engelleyici senaryonun önüne geçmek ve boşa çıkarma gayreti içine girdik” diye konuştu. 

“Mücadelemiz bir bina ile sınırlı değildir”

HDP'nin siyaseti bir hareket olduğunu ve hak mücadelesi yürüttüğünü vurgulayan Ceylan, toplantılarını başka bir binada yaptıklarını belirtti.

"Havuz medyası" nitelediği bazı yayın kuruluşların HDP'nin Bağlar'daki binadaki çalışmaları geçici bir süreyle durdurulmasının yanlış yansıtıldığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Mevcut HDP Diyarbakır İl Örgütü binası faal olduğu gibi bizim onlarca binamız var. 

Diyarbakır’da 17 ilçe örgütümüz var. Aynı zamanda bileşen partilerimiz var. Dost partilerimiz var. STK’lar var. Bu kurum ve kuruluşların kapısı bize açıktır. 


“HDP güçlü ve halkın sahiplendiği, 2 milyon nüfusu olan bir kentte yüzde 70-80 oranında oy alan bir partidir” diyen Ceylan, “Biz evlerde, sokaklarda, köy meydanlarında çalışmalarımızı yürütebilen bir partiyiz” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milyonlarca oy almış bir partinin çalışmalarını salt bir bina ile sınırlamasının mümkün olmadığını aktaran Ceylan, “Bizim için sokaklar, mahalleler, meydanlar, yaşamın her alanı birer çalışma alanıdır” dedi. 

Ne olmuştu?

3 Kasım Pazar günü “HDP Diyarbakır’da geçici olarak kepenk indirdi” başlığıyla yayınlanan haberde HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan, “Ailelerin provoke edileceği zemini ortadan kaldırmak için binamızı pasif durumda tutma kararı aldık.

Faaliyetlerimizi başka ilçe örgütlerimizde yürütüyoruz. Böylece HDP İl Örgütü, geçen iki aylık süreçte birkaç kez karşı karşıya geldikleri ailelerle yeni bir tartışma yaşanmaması için buradaki faaliyetlerini geçici olarak durdurdu” ifadelerini kullanmıştı. 



 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU