Karamollaoğlu: Altan ve Ilıcak’ın tahliyesi biraz geç kaldı

SAADET lideri: Onlar zaten epey bir zaman ceza çektiler

Fotoğraf: Twitter / @KucukkayaIsmail

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “FETÖ’nün medya yapılanması” içerisinde yer aldıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliyesinin geç ancak olumlu olduğunu söyledi.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliyesini, Mehmet Altan’ın da beraatini yorumladı.

Karamollaoğlu, üç yazarla da görüşlerinin bir olmadığını vurgularken şunları söyledi:

Nazlı Hanım'ın tabii başka bir özelliği var. Biz Nazlı Hanım ile birlikte milletvekilliği yaptık. Bizim partimizden milletvekili seçilmiştir. Onun için bu kadar gecikmiş olmasına rağmen serbest bırakılmaları güzel haber. Onlar da zaten epey bir zaman ceza çektiler. Ben kendilerine bundan sonraki ömürlerinde hayırlı huzurlu bir hayat temenni ediyorum. Biraz geç kalmış gibi geliyor bana ama tahliye olmalarını olumlu karşılıyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arınç'ın KHK açıklamasına yorum

Karamollaoğlu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın “KHK bir faciadır” sözlerini de şu ifadelerle yorumladı:

Bazı şartlarda mahkemeye gidilebiliyor. Gidildiği zaman mahkeme diyor ki; 'Bu zatın FETÖ ile bir alakası yok, tamamen suçsuzdur.’ Ama buna rağmen Kanun Hükmünde Kararname olduğu için adam hapisteyse hapiste kalıyor, görevinden uzaklaştırıldaysa görevine geri dönemiyor. E şimdi siz buna nasıl hukuk diyeceksiniz? Bülent Bey'in itiraz ettiği bu. Hala Türkiye'de Kanun Hükmünde Kararname ile görevden alınanlar var. Olmaz! Siz bunu mahkemeye verirsiniz, mahkemede suçu ispat edilir, onun arkasından da mahkeme kararı uygulanır. Şimdiye kadar bizim itirazımız buna.

SAADET lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bunların başı ihanet, ortası ticaret, altı ibadet" sözlerini de hatırlatarak şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı'nın geçmişte yapmış olduğu tespiti çok düzgün bir tespit olarak görüyorum. Ne demişti? 'Bunların başı ihanet, ortası ticaret, altı ibadet.' Bu ne demek? Başta bulunan bir ekip ihanet içerisinde. Bu memleketi hakikaten farklı bir noktaya götürmek istiyorlar. İş birliği yapıyorlar. Onları cezalandır. Hiç tereddüt edilmemesi icap eder. Bir grup da var ki bunlarla beraber olduğumuz zaman dünyanın her yerinde ticaretimizin önü açılıyor, şunlarla beraber olalım diyor ama bunların ihanet edeceklerini düşünmüyor. Düşünse bile geçici olarak şimdilik menfaatini düşünüyor. Ama altta bulunanların hiçbirisinin bu ihanetten haberi bile yok. Sayın Cumhurbaşkanı'nın tespiti bu, benim değil. Şimdi siz sempati duyanları, üstelik de hükümetin telkiniyle sempati duyanlara hain gibi muamelede bulunursanız bu sefer onların tepkileri de daha da büyük olur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU