Leonardo DiCaprio meşhur sahnede doğaçlama yapmış

DiCaprio, Bir Zamanlar… Hollywood’da filminde şöhretini kaybetmeme mücadelesi veren Rick Dalton’ı canlandırıyor

Leonardo DiCaprio, Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time In Hollywood) filminde kariyerindeki en iyi performanslardan birini sergilediği Rick Dalton karakteriyle pek çok unutulmaz sahneye imza attı.

Bu sahnelerden en akılda kalanıysa şüphesiz film setindeki karavanında öfkeden çıldırdığı andı.

Bu sahnede usta oyuncu Rick Dalton yeni western dizisi Lancer’ın pilot çekimi sırasında repliklerini unutmuş ve kötü bir gün geçirmişti. Dalton set arasında küçük çaplı bir öfke krizi yaşamıştı. Bu sahne Dalton’ın karakter gelişimi için adeta bir dönüm noktasıydı.

Sahneyi bu kadar önemli yapan bir başka detaysa aslında senaryoda yer almamasıydı.

 

leonardo-dicaprio-IMDb.jpg
Setteki karavanında sinir krizi geçiren Rick Dalton'ın sahnesi filmin öne çıkan anlarından biri (IMDb)

 

Los Angeles’ta düzenlenen bir soru-cevap etkinliğinde konuşan yönetmen Quentin Tarantino, sahnenin ardındaki hikayeyi ilk kez paylaştı.

Etkinliğe filmin başrol oyuncuları Brad Pitt, Margot Robbie ve Leonardo DiCaprio ile katılan Tarantino, sahnenin senaryoda yer almadığını, bu nedenle provasız bir çekim olduğunu söyledi. Fikrin çekim sırasında geliştiğini belirten Tarantino’ye göre DiCaprio, Lancer sekansı sırasında karakterinin işleri berbat etmesini ve ardından gerçek bir özgüven krizi geçirmesini önermiş.  

Tarantino konuşmasında ilk başta buna karşı çıktığını belirtti. Yönetmen, Hollywood’u anlatan büyük filminin içinde küçük bir western filmi barındırarak iki türü temelde bir araya getirmeyi istemişti. Bu yüzden Rick Dalton’ın işleri berbat etmesi, Tarantino’nun western’inin de berbat olması anlamına geliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarantino’nun bu konsepte karşı çıkması üzerine iki farklı versiyon çekildi. Birinde Rick Dalton çekimin üstesinden gelirken diğerindeyse repliklerini unutarak sinir krizi geçiriyordu. Ve iki sahneyi de izleyen Tarantino, Leonardo DiCaprio’ya hak verdi.

Tarantino, “Sahneyi işlerin berbat olacağı şekilde çektiğimizde o kadar muhteşemdi ki tabii ki bunu kullanacaktık” dedi.

Leonardo DiCaprio’nun filmin gidişatını değiştiren bu sahne öncesinde çok gergin olduğunu ve çekim sırasında replik için danıştığını da belirten Tarantino, aktörden doğaçlama yapmasını istediğini söyledi. Yönetmen, DiCaprio’ya karakteri Dalton’ı çileden çıkarabilecek birkaç fikir verdiğini ve ardından sahnenin doğaçlama bir şekilde çekildiğini aktardı.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU