Süper Lig'de haftanın görünümü: Hakemler, TFF ve MHK tartışıldı

Süper Lig'in 10. haftasına Kayserispor-Fenerbahçe, Kasımpaşa-BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Trabzonspor-Göztepe maçlarının hakem kararları damgasını vurdu

Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 10. haftasının üçüncü günü, dün akşam oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor-Fenerbahçe maçıyla tamamlandı.

Fenerbahçe'nin lider Aytemiz Alanyaspor'un puan kaybettiği haftada liderlik için sahaya çıktığı maça, hakem Arda Kardeşler'in kararları damga vurdu.

Arda Kardeşler, bazı pozisyonlarda Video Yardımcı Hakem'e (VAR) başvurmaması nedeniyle spor kamuoyundan birçok tepki aldı.

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV Spor canlı yayınında karşılaşmayı ve gündemi değerlendirdi. 

Dilmen, Fenerbahçe’nin 2. yarıda itiraz ettiği pozisyonun penaltı olduğunu görüşünü savunduğunu belirterek şöyle konuştu: 

Devamlı gitmek de, bu sene gibi hiç VAR’a gitmemek de doğru değil. Hakemlere verilen seminerlerde, hakemin görüş açısındaysa VAR’a gitme dendi. Arda Kardeşler, eline çarptı diye işaret ediyorsa, o daha büyük kabahat. Ele geldiyse, dirseğe geldiyse, penaltı. Gidip, gördü, verdi diyelim, ceza alacak.

Rıdvan Dilmen'in hedefinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da vardı. 

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp'in Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un ailesine ait olan KOÇ Holding'le ticari ilişkileri olduğunu iddia ederek bu duruma serzenişte bulunan Dilmen, "82 milyon nüfuslu yerde, TFF yöneticilerinin kulüple ilişkisi olmayacak, Nihat bey gibi, Limak Holding’in de başında olmayacak. Devletle işi olmayacak, hatta Koç Holding ile de işi olmayacak. 82 milyonda Koç Holding ile işi olmayan MHK başkanı bulamaz mısın? Belki Fenerbahçe de açıklama yapacak. Galatasaray 2. haftada organize kötülük diyor. Erman Toroğlu, organize işler diyor. Bunlar çok tehlikeli şeyler" açıklamasında bulundu. 

Eski hakem ve TRT Spor yorumcusu Bünyamin Gezer ise Kardeşler'in maçın ilk dakikalarında yaşanan omuz omuza mücadeleye faul verdiğini ancak Fenerbahçe ceza sahası içinde Serdar Aziz'in rakibine omuz atarak yere düşürdüğü pozisyonu yorumladı. 

Gezer, Kardeşler'e ilk dakikada omuz atmaya faul çaldığını bundan dolayı ceza sahasında gerçekleşen omuz atmaya da penaltı çalması gerektiğini iddia etti.  

Fenerbahçeli taraftarların Vedat Muric'e ceza alanı içerisinde atılan tekmede penaltı beklediği pozisyonu da değerlendiren Gezer, "Tartışmasız. Net penaltı" yorumunda bulundu.

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar da Twitter hesabından penaltıyı ve Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır'ın rakibine attığı diz pozisyonu değerlendirerek, şu yorumda bulundu:

Ya Zekeriya Alp ve avaneleri. Bırakın gidin, terk edin MHK'yı. Ama giderken o VAR'ınızı da alın. Evinizde süs diye kullanırsınız. Fenerbahçe nin net penaltısı atlandı. Kaleci Altay'ın rakibinin kasığına attığı diz atlandı. Kasıt bunlar kasıt.

 

 

Ahmet Ağaoğlu AA.jpg
Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: Hakkımızı yedirmeyiz

Cumartesi günü oynanan maçta Göztepe'ye 1-0 mağlup olan Trabzonspor'un da hedefinde karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus ve MHK vardı.

Karşılaşmanın ardından A Spor canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulunan bordo-mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu da MHK Başkanı Zekeriya Alp'i hedef alarak, "Hakem hatalarının can sıkıcı boyuta ulaştığını Getafe maçı öncesinde TFF'ye ilettiğimi söylemiştim. Köşemize çekilmiş oturmuş, başımıza taş gelince tepki koyan bir kulüp değiliz. Bunun bilinmesi lazım" dedi. 

Ağaoğlu, kulübü 1 milyar TL'nin üzerinde bir borçla aldıklarını ve gece-gündüz çalışarak bu borcu 800 milyon TL'ye düşürdüklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

Bu darlıkta bir kadro oluşturuyorsunuz, bu kadro talihsizliklere rağmen sahada canını dişine takıyor. Biz de bunları hakemlerin adaletine bırakıyoruz. İyi niyetiyle mücadele eden bir takımın, hakkını, mücadelesini bu tür hatalarla ki ben bunu hata olarak kabul etmiyorum. Bu şekilde cezalandırılması adaletin ortadan kalktığının görüntüsünü verir. Kimsenin endişesi olmasın takipçisiyiz. Biz haksız bir galibiyeti bırakın, haksız tek düdük istemediğimizin defalarca altını çizdik. Biz hakkımız olmayanı istemiyoruz, hakkımız çalınmasın yeter. Ama hakkımızın çalındığı yerde sessiz kalacağız anlamı da çıkmasın.

Trabzonspor'un daha önce oynadığı Gençlerbirliği ve Yeni Malatyaspor maçlarında da benzer hatalar yapıldığını iddia eden Ağaoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

VAR'a giden hakemin kararı değişirse hakemin sicili bozuluyorsa, bu VAR neden kullanılıyor? Bunlar ciddi cevaplanması gereken sorular. Hepsinin takipçisiyiz. Kulüplerin göreve getirdiği TFF ve kurullar bu işi adaletli yönetsin. Geldiğimiz noktada işler ölü taklidiyle geçiştirilecek gibi değil. Bu işle alakalı yapılacak açıklama ve verilecek kararı bekliyoruz. Ona göre biz de tavrımızı belirleyeceğiz.

 

Adil Gevrek AA.jpg
Adil Gevrek / Fotoğraf: AA

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek: Kasımpaşa'ya mı kaybettik hakemlere mi kaybettik bilemiyorum

Süper Lig'de BtcTurk Yeni Malatyaspor'un Kasımpaşa'ya konuk olduğu maçta da hamek hatalı maçın önüne geçti. 

Kulüp başkanı Adil Gevrek, maçın hakemi Halis Özkahya'nın hatalı maç yönettiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: 

Futbolun içinde kazanmak var, kaybetmek var. Fakat bugün hakeme bakınca kötü niyetli demek istemiyorum ama sanki Malatyaspor'un önünü kesmek istiyorlar. Robin'in kırmızı kartı gerçekten ağır bir karar. Hakemler tabii hata yapıyor ama o kadar çok hata yaptı ki Kasımpaşa'ya mı kaybettik hakemlere mi kaybettik bilemiyorum. Çok ciddi bariz hataları oldu. Sergen hoca çok sakin duran bir hoca. Hakemin şahsi davrandığını düşünüyorum.

Haftanın görünümü

Geride kalan 10 haftada 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyeti bulunan Aytemiz Alanyaspor 19 puanla liderliğini sürdürdü.

Demir Grup Sivasspor, Yukatel Denizlispor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek 18 puanla 2. sırada yer aldı. 

17 puanlı takımlarda BtcTurk Yeni Malatyaspor 3., Fenerbahçe 4. sıraya yerleşirken, 16 puanlı takımlarda Trabzonspor 5., Medipol Başakşehir 6. ve Galatasaray 7. sırada kendisine yer buldu.

Süper Lig'in 10. haftası bu akşam oynanacak MKE Ankaragücü-Gaziantep Futbol Kulübü maçıyla tamamlanacak.

Süper Lig'de 11. haftanın programı şöyle:

08.11.2019 Cuma

Fenerbahçe-Kasımpaşa

09.11.2019 Cumartesi

Gençlerbirliği-İstikbal Mobilya Kayserispor

Demir Grup Sivasspor-İttifak Holding Konyaspor

Çaykur Rizespor-Antalyaspor

Gaziantep Futbol Kulübü-Galatasaray

10.11.2019 Pazar

Göztepe-BtcTurk Yeni Malatyaspor

Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor

Medipol Başakşehir-MKE Ankaragücü

Beşiktaş Denizlispor

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU