HDP, Diyarbakır’da geçici olarak kepenk indirdi

Çocuklarının dağa kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır’da HDP il binası önünde ailelerin başlattığı oturma eylemi ikinci ayını geride bırakırken, HDP İl Örgütü, olası provokasyonlara karşı teşkilatı geçici olarak kullanmama kararı aldı

Diyarbakır’da ailelerin kitlesel olarak 3 Eylül’de HDP İl Binası önünde başlattığı oturma eylemi, iki ayı geride bıraktı.

Independent Türkçe’ye konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, “AK Parti’nin önünde oturmak yasak ama HDP önünde oturmaya teşvik durumu var” dedi.
 

14401b78-17c2-4d3f-9ae3-0259098d8bec.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Türkiye'de hukukun çifte standartlı uygulandığını ileri sürerek Ceylan, partililerin provoke edilmesinin önüne geçilmesi amaçladıklarını belirterek, “Ailelerin provoke edileceği zemini ortadan kaldırmak için binamızı pasif durumda tutma kararı aldık. Faaliyetlerimizi başka ilçe örgütlerimizde yürütüyoruz. Böylece HDP İl Örgütü, geçen iki aylık süreçte birkaç kez karşı karşıya geldikleri ailelerle yeni bir tartışma yaşanmaması için buradaki faaliyetlerini geçici olarak durdurdu” diye konuştu.

 

4.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


HDP'li Ceylan, başından bu yana ailelerin taleplerinin insani olduğunu savunduklarını, sağduyu çağrısı yaptıklarını şu sözlerle anlattı:

Ailelere değer biçtiğimizi, taleplerine saygı duyduğumuzu ifade ettik. Ailelerin tüm hakaretlerine rağmen arkadaşlarımızı, yöneticilerimizi sağduyulu olmaya davet ettik. Arkadaşlarımız metanetle çalışmaları yürüttü. Ailelerin taleplerine kulak verip, ilk başta İnsan Hakları Derneği’ne, İnsan Hakları Vakfı’na ve Meclis grubumuza yönlendirmeye çalıştık. Kısmen başta etkili de olduk. Ancak maalesef sonradan aileler bilinçli bir şekilde polis marifetiyle kriminalize edilmeye çalışıldı. Bu aileleri yönlendiren kesimlerin bizleri çalıştırmama niyetlerini anladık.

İlk olarak 22 Ağustos’ta HDP binası önüne gelen Hacire Akar, dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için oturma eylemi başlatmış, oğlunun bulunması üzerine HDP önünden ayrılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu olaydan sonra 4 aile 3 Eylül’de HDP binası önüne gelerek, dağa kaçırıldığını iddia ettiği çocukları için oturma eylemi başlatmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere birçok siyasetçi, sanatçı ve Sivil Toplum Kuruluşu’nun ziyaret ettiği 55 ailenin, HDP önündeki bekleyişi devam ediyor.

2.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Daha önce sabah saatlerinde gelip akşam 19.00’da HDP binası önünden ayrılan aileler, havaların soğumasıyla birlikte kurulan kışlık çadırda ara ara dinleniyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU