İspanya'nın 4 yılda 4. seçimi: Anketlerde sosyalistler önde

İspanya’da sosyalistler seçim öncesi yapılan ankette önde görünüyor ancak bir önceki parlamento seçimine kıyasla sosyalistlerin iki koltuk kaybetmesi bekleniyor

İspanyol Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez, perşembe günü kalabalık bir seçim kampanyası gerçekleştirdi (El Pais)

İspanya 4 sene içinde 4. kez sandık başına gidiyor. 10 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde El Pais’in yayımladığı ankete göre İspanyol Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) önde görünüyor. Ancak nisanda yapılan bir önceki parlamento seçimlerine kıyasla sosyalistlerin iki koltuk kaybetmesi bekleniyor.

Ne sol ne de sağ partilerin çoğunluğu elde etmesi beklenen seçimde, nisanda kazandıkları 123 koltuğa kıyasla sosyalistlerin parlamentoda 121 koltuk kazanması muhtemel görünüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

El Pais’in anketine göre ayrıca aşırı sağcı Vox partisinin parlamentoda nisanda kazandığından daha fazla yer elde etmesi bekleniyor. Vox’un nisanda kazandığı 24 sandalyeye kıyasla 46 sandalye kazanarak İspanya’nın üçüncü büyük partisi olması bekleniyor. 

Anketin sonucuna göre ayrıca muhafazakar Halk Partisi’nin (PP) 91 koltuk kazanması bekleniyor. BBC'nin aktardığına göre Halk Partisi geçen seçimde tarihinin en düşük oyunu alarak parlamentoda 65 sandalye kazanmıştı. Merkez sağ Ciudadanos’un  (Vatandaşlar Partisi) da 14 koltuk kazanarak bir önceki sonuçlara kıyasla hayli gerilemesi bekleniyor. 

El Pais’in belirttiğine göre ülkedeki seçim yorgunluğunun boyutu 10 Kasım’daki belirleyici faktörlerden biri olacak.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU