Game of Thrones yaratıcılarının Star Wars projesinden neden vazgeçtiği ortaya çıktı

David Benioff ve D.B. Weiss planlanan üçlemeden Netflix’e verdikleri sözleri sebep göstererek vazgeçmişti

Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff ve DB Weiss’in, Kathleen Kennedy ve Lucasfilm’in “fikirlerini reddetmesinin” ardından yeni Star Wars üçlemesinden vazgeçtikleri iddia edildi.

Variety'ye göre ikilinin film serisi fikirleri arasında Jedi'ların kökenini ve nasıl ortaya çıktıklarını keşfetmek vardı. Ancak Lucasfilm yöneticileri 2019 yazında gerçekleştirilen toplantılar sırasında Benioff ve Weiss’le “filmlere ilişkin bakış açılarının ayrıştığını görmeye” başladı.

Aynı zamanlarda Weiss ve Benioff, Netflix’le 250 milyon dolarlık (yaklaşık 1,5 milyar TL) bir anlaşma imzaladı. Netflix ikiliyle anlaşmaktan memnundu ancak iddialara göre Star Wars'a verilen sözlere karşı da “temkinliydi".

Bu hafta (28 Ekim) yapılan bir açıklamada Weiss ve Benioff, planlanan Star Wars film üçlemesinden ayrıldıklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkili “Bir günde sadece 24 saat var. Biz de hem Star Wars hem de Netflix projelerinin hakkını veremeyeceğimizi hissettik. Bu yüzden üzülerek çekiliyoruz” diye yazdı.

Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy ise kendi açıklamasında “(İkiliyi) yolculuğun ileriki bölümlerine, Star Wars’a odaklanmak için yoğun programlarından uzaklaşabildiklerinde dahil etmeyi” umduğunu söyledi.

Ancak Variety, Game of Thrones yaratıcılarının, kendi hayallerini Lucasfilm’inkilerle bir araya getirmekte zorlanan bir dizi senaryo yazarının sonuncusu olduğunu öne sürdü. 2015’ten bu yana Phil Lord, Christopher Miller, Josh Trank ve Colin Trevarrow gibi isimler yeni Star Wars filmlerini yazmak ve/veya yönetmek için öyle ya da böyle imza atmış ancak ardından projeden çekilmişlerdi.

Haberde “İçeriden birkaç kaynak, sadece şirket çizgisine bağlı kalacak kişiler arayan Kennedy ve ekibinin yeni fikirleri genelde reddettiğini söyledi” ifadeleri yer aldı.

Weiss ve Benioff’un 2022’de başlaması planlanan üçlemeden ayrılması Star Wars serisinin sinematik geleceğini belirsiz bıraktı. Rian Johnson’un ve Marvel Studios Başkanı Kevin Feige’in olası yeni Star Wars filmleri gelişme aşamasında.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU