Mahir Ünal "Zaten istifa edecekti" dedi, Yeneroğlu Twitter'dan yanıt verdi

Mahir Ünal, katıldığı programda Mustafa Yeneroğlu'nu eleştirerek, "Zaten istifa edecekti. Giderken de bir fitil attı gitti. Kimmiş o rahatsız olanlar? Biz istifa beklemiyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliği görevini bırakıp partisinden istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu hakkında konuştu.

Yeneroğlu'nun "Rahatsız olanlar çoğunlukta" sözlerine atıf yapan Ünal, "Zaten istifa edecekti. Giderken de bir fitil attı gitti. Kimmiş o rahatsız olanlar? Biz istifa beklemiyoruz" dedi. 

Ünal'ın CNN Türk'te katıldığı programdaki sözlerine Twitter üzerinden yanıt veren Mustafa Yeneroğlu ise, "Zaten en büyük sorunumuz inkar değil mi? Herkes kendine yakışanı yapar. Gözleri olup görmeyeni, kulakları olup duymayanı, dili olup söylemeyeni de milletimiz çok iyi bilir." dedi.

Ünal: Genel Başkan'la medya üzerinden konuşulmaz

Mahir Ünal, Mustafa Yeneroğlu'nun istifasıyla ilgili şunları söylemişti:

Mustafa bey benim takdir ettiğim, sevdiğim bir siyasetçiydi. ‘İdi’ diyorum bakın. Bu süreçte Mustafa Yeneroğlu bu partinin en yüksek kurulu MKYK üyesiydi. MKYK ayda bir toplanır. Eleştirin varsa orada dile getirirsin. Eleştirin varsa tweet atmazsın orada dile getirirsin. Siz orada bunları dile getirmeyeceksiniz… Hele hele açıklamasında ‘Efendim ben demokratik olmayan bir ülkede yetişmiş bir insanım’ diyerek Almanya’dan Avrupa’dan bahsediyor. İslamafobinin, ırkçılığın yükseldiği bir dünya üzerinden Türkiye’nin demokrasisine kriter biçen bir akılla karşı karşıyayız. Bir siyasi parti kendi meselelerini kendi kurullarında görüşür. Bir siyasi partinin en üst kurulunda yer alan birisi medya üzerinden genel başkanıyla partisiyle konuşmaz. Zaten istifa edecekti. Giderken de bir fitil attı gitti. Kimmiş o rahatsız olanlar? Biz istifa beklemiyoruz


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU