Altaylı Hürriyet'teki işten çıkarmaları yorumladı: Her şeyin adabı var, bir sonraki emojiyle olacak

Gazeteci Fatih Altaylı, Hürriyet'ten evlerine tebligat gönderilen gazeteciler ve Demirören Medya Grubu'nun süreçteki tutumu hakkında yazdı

Fotoğraf: Google

Habertürk yazarı Fatih Altaylı Hürriyet gazetesindeki işten çıkarmalar ile ilgili kaleme aldığı "İnsan kaynakları 4.0" başlıklı yazısında Demirören Holding'in gazetecileri işten çıkarma yöntemini eleştirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğan Grubu'ndan Demirören Holding'e satılan Hürriyet gazetesinde eve tebligat yoluyla işten çıkarılan gazetecilerin sayısı 43'e yükselmiş, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar da noter aracılığıyla istifa ettiğini gazeteye bildirmişti. 

Altaylı, çalışanların işten çıkarılma yöntemine tepki göstererek, “Bir zamanların amiral gemisi, o zamanlar gemiyi amiral gemisi yapan isimleri şimdi işten çıkarıyor.  Medyada olur böyle şeyler. Alışığız.  Defalarca kovulduk hepimiz.  Ama her şeyin bir adabı, bir zarafeti vardır” dedi.

Altaylı tebligatla işten çıkarma yöntemini eleştirerek, bunun usüle uygun olmadığını vurguladı, 'Bir dahaki kovulmalar emoji ile yapılacak' sözleriyle Demirören Holding'i eleştirdi:

Medyada işten çıkarılacak kişi yazı işleri kadrosundan biri ise genel yayın yönetmeni ya da yardımcısı tarafından çağrılır, nezaketle hizmetlerine teşekkür edilir, görevine son verildiği anlatılır, öpüşüp, koklaşılır ve ayrılık öyle gerçekleşirdi.  En azından eskiden personel müdürü ya da muhasebe müdürü sonradan moda olan isimle insan kaynakları müdürü çağırır ve işten Eski amiral gemisi öyle yapmamış.  Evlerine posta ile kovulduklarını bildiren yazılar yollamış.  20 yılını, 30 yılını o gazeteye vermiş insanlara. Yakında buna da şükrederiz.  Bir dahaki kovulmalar emoji ile yapılacak.

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU