Pakistan’da yolcu treninde tüp patladı, 73 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da seyir halindeki yolcu treninde yangın çıktı. İlk belirlemelere göre 62 kişi hayatını kaybetti. Yangına yolcuların yemek pişirmek için kullandıkları tüpün patlamasının neden olduğu iddia edildi

Pakistan’ın güneyindeki Karaçi'den kuzeyindeki Ravalpindi'ye giden yolcu treninde Rahim Yar Han kenti Liyakatpur ilçesi yakınlarındayken bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından başlayan yangın kısa sürede trenin üç vagonunu sardı. Rahim Yar Han Emniyet Müdürü Amir Taimur, olayda en az 62 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda yolcunun ise yaralandığı açıklandı.

Hayatını kaybedenlerin sayısının daha sonra 73'e yükseldiği duyuruldu.

iha iç 1.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Trenden atlayarak öldüler

Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, patlamaya yolcuların yanlarında taşıdıkları, kahvaltı hazırlamak için kullandıkları, "kamp ocağı" olarak bilinen iki küçük tüpün neden olduğunu söyledi. Ahmed, trendekilerdeki yolculardan bazılarının patlama sonrasında ve yangın sırasında panikle trenden atladıkları için hayatlarını kaybettiklerini belirtti.

iha iç 2.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Kurtarma ve tedavi çalışmaları için Pakistan ordusu da doktorlarını bölgedeki hastanelere ve kaza yerine yolladı. Ordu, durumu kritik olan yolcuları, başka hastanelere transfer için helikopter ambulans da gönderileceğini açıkladı.

reuters iç2.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Pakistan Başbakanı İmran Han, kazadan dolayı hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi

reuters iç 3.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU