“İki Gözüm Ahmet” filminin yapımcıları: Ahmet Kaya filmi onur meselemiz, gösterime girecektir

Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan “İki Gözüm Ahmet” filminin yapımcıları Eşref Bukan, Ömer Demiral ve Arafat Koray Şavata, basında çıkan ve sanatçının eşi Gülten Kaya’nın kendilerinden 2 milyon Türk lirası istediğini öne süren haberleri yalanladı

Filmde sanatçı Ahmet Kaya'yı, Özgür Tüzer canlandırıyor / Fotoğraf: 7. Sanat Sinema

7. Sanat Sinema’nın yapımcılığını üstlendiği "İki Gözüm Ahmet" filminin vizyon tarihinin, sanatçının eşi Gülten Kaya’yla yaşanan maddi anlaşmazlık nedeniyle ertelendiği öne sürülmüştü.

Filmin yönetmenlerinden Gani Rüzgar Şavata’nın ardından yapımcılar da bu iddiaları yalanladı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Keşke Gülten hanımın bizden maddi bir beklentisi olsaydı ve yerine getirseydik"

Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan “İki Gözüm Ahmet” filminin yapımcıları Eşref Bukan, Ömer Demiral ve Arafat Koray Şavata, basında çıkan ve sanatçının eşi Gülten Kaya’nın kendilerinden 2 milyon Türk lirası istediğini öne süren haberleri yalanladı. Yapımcılar, Gülten Kaya'nın filmin çekilmesine izin vermediğini de hatırlattı:

Bu film bizim onur meselemiz. Film, bizim ölümsüz usta Ahmet Kaya misyonuna ve sevenlerine borcumuzdur. Her ne olursa olsun bu film tamamlanacak ve gösterime girecektir. Bazı gazetelerde çıkan asılsız haberler, bizi oldukça derinden üzmüştür. Bu asılsız haberlerin, Ahmet Kaya’nın bize bıraktığı emaneti saydığımız Gülten Kaya hanım cephesinden ortaya atıldığına da inanmıyoruz. Gülten hanım film çekimlerinde Ahmet Kaya’nın kendisine ait eserlerinin ve özel hayatının kullanılmasına izin vermemiştir. Bizden değil 2 milyon lira, hiçbir şekilde maddi bir beklentisi de olmamıştır. Haberlerde yer aldığı gibi bir pazarlık da söz konusu değildir. Keşke Gülten hanımın bizden maddi bir beklentisi olsaydı ve yerine getirseydik. Kendisi ne zaman bir talepte bulunursa hazırız. Aslı olmayan asparagas haberlere kimse itibar etmesin.

“Film, Kaya’nın ülke bütünlüğü için verdiği savaşı anlatıyor”

Yapımcılar, "Filmde, Ahmet Kaya’nın ülke bütünlüğü için verdiği savaşı objektif şekilde beyaz perdeye yansıttıklarını" söylüyor:

Bu film için ne gerekiyorsa yaptık ve yapacağız. Film, özgün müziğin ölümsüz sanatçısının mücadelesini, ülke bütünlüğü için verdiği savaşı ve magazin Gazetecileri Derneği (MGD) gecesini yalın bir şekilde anlatmaktadır.

6 milyon Türk lirası bütçeli “İki Gözüm Ahmet” filminin çekimleri 3 ay sürdü.

Eksik kalan konser sahnesinin de eklenmesiyle, çekimlerin tamamlanması ve filmin 29 Kasım tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

Ahmet Kaya’yı Özgür Tüzer’in canlandırdığı filmde Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud ve  halk müziği sanatçısı Ekin Akkaş da rol alıyor.

DAHA FAZLA HABER OKU