Uluslararası koalisyon Peşmerge'ye 100 zırhlı araç ve gelişmiş havan sistemleri verecek

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil’de basın toplantısı düzenleyen uluslararası koalisyon sözcüsü Albay Myles B. Caggins, koalisyon olarak Irak’ta kalmaya devam edeceklerini söyledi

Uluslararası koalisyon sözcüsü Albay Myles B. Caggins / Fotoğraf: K24

Basın toplantısında Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin (IKB) IŞİD’le mücadeledeki rolünden övgüyle söz eden uluslararası koalisyon sözcüsü Albay Myles B. Caggins, yakın zamanda uluslararası koalisyonun Peşmerge Güçleri’ne 100 Humvee tipi zırhlı araç, gelişmiş havan topu sistemi ve bazı silahlar verileceğini söyledi.

IKB'de yayın yapan K24'ün haberine göre Albay Caggins, danışmanları aracılığıyla Erbil ve Bağdat arasında, tartışmalı bölgeler sorununun çözümü için ortak bir mekanizma oluşturmaya çalışacaklarını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Irak ve IKB’de yapılan reformlara destek vermeye devam edeceğiz”

Peşmerge’nin Musul’a yaklaşmasıyla örgütün saldırı gücünü kırdıklarını ve IŞİD’lilerin bir daha saldıramadığını kaydeden Albay Caggins, “Halen Irak’ın güney bölgelerinde IŞİD’in uyuyan hücreleri var. Irak güvenlik güçleri ve Peşmerge’nin güçlenmesi için yapılan reformlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

ABD, Almanya, Finlandiya, İngiltere, Fransa, İsveç, Hollanda ve diğer bazı ülkelerin dahil olduğu koalisyon güçlerinin yüzde 25’inin IKB’deki operasyonları yürüttüğü bilgisini paylaşan Albay Coggins, devamında şunları söyledi:

“Kadın Peşmergeler Bineslawa’da 7 haftalık eğitim devresini başarıyla tamamladı. Gelişmiş silahların kullanımı, sokak savaşı ve ilk yardım gibi konularda eğitildiler. Askeri danışmanlar, Peşmerge’nin yeteneklerine hayran kalıyor.”

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU