Emeklilikte yaşa takılanlar AK Parti-MHP duvarını yine aşamadı

Teklifin gündeme alınmasına CHP, HDP ve İYİ Parti destek verdi, AK Parti ret, MHP çekimser oy kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin doğrudan gündeme alınması AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Şu anda SGK mevzuatında bir değişiklik yapılmasının şartları mevcut değildir. Böyle bir düzenleme emekli vatandaşlarımızın maaşlarında mağduriyetler ortaya çıkaracaktır. AK Parti olarak mevcut düzenlemeyi yeterli görüyoruz" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise milyonlarca kişinin mağdur olduğunu ve bu kesimlerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu da spor kulüplerinin borçlarını kapatmak için Ziraat Bankası’na talimat veren iradenin, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına da el atması gerektiğini dile getirdi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu emeklilikte yaşa takılanların hassasiyet ve beklentilerinin anlayışla karşılanması gerektiğini söyledi.
 


Teklifin görüşmeleri sırasında emeklilikte yaşa takıldıkları belirtilen bir grup locadan konuşmaları izledi. Saat 18’de ziyaret saatinin bitmesi gerekçe gösterilerek grup Genel Kurul’dan çıkarıldı.
 


Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ve CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay’ın tepki göstermesi üzerine grup yeniden locaya alındı. 


 

DAHA FAZLA HABER OKU