Milli tekvandocu Meryem İyin Avrupa Şampiyonu oldu

Avrupa Tekvando Şampiyonası'ndaki Sırp rakibini 21-7 yenerek şampiyon oldu

Fotoğraf: Twitter/@meryemiyin

İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Milli tekvandocu Meryem İyin, çeyrek final öncesi Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Bu turda rakibini 21-6 skorla geçen Milli tekvandocu, çeyrek finale yükseldi.

Burada Fransa ile karşı karşıya gelen İyin, rakibini 25-5 ile geçerek yarı finale çıktı. İyin’in yarı finalde de rakibi Sırp oldu.

Milli sporcu, finalde karşılaştığı Sırbistan’ı 21-7 mağlup ederek şampiyon oldu.

Twitter hesabından sevincini paylaşan İyin, "Sırbistan’dan şampiyon olarak döneceğim ülkeme. Çok mutluyum. Çok sağolun her şey için" yazdı.

 

Meryem İyin kimdir?

Milli tekvandocu Meryem İyin, 2005’te Kanada’da doğdu. 14 yaşında olan Milli tekvandocu, ailesiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor. Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan İyin, dört yaşında spor hayatına adım attı.

Dört yaşında jimnastiğe başlayan Milli sporcu, İzmir’de Milli Takım hazırlık takımına seçildi. Babasının arkadaşı eski Milli tekvandocu Memnun Çiçek’in yönlendirmesiyle tekvandoya başlayan İyin, bu yolda babasının da büyük desteklerini aldı.

Başarılarıyla adından söz ettiren Milli tekvandocu Meryem İyin, İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda adım adım finale yükselerek şampiyonluğa ulaştı. Ve adını tarihe yazdırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU