Marvel hayranları Hawkeye’ı gözden çıkardı

Jeremy Renner'ın özel hayatındaki sıkıntılar Disney'in yeni oyuncu arayışında olduğu iddialarını gündeme getirmişti

Marvel hayranları Jeremy Renner’ı Disney+’ın yeni dizisi Hawkeye’da başrolde görmek istemiyor.

Renner, Marvel Sinematik Evreni’ne ilk Thor filmiyle adım atmış, ardından Avengers ekibine dahil olmuştu.

Hawkeye’ın solo dizisinin çekileceği ve yapımın kadın kahraman Kate Bishop'a odaklanacağı bu yaz San Diego Comic-Con’da Marvel Studios Başkanı Kevin Feige ve Renner tarafından doğrulanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak son zamanlarda Renner’ın özel hayatında ilgili çıkan haberler oyuncunun bu rolü alıp almamasını tartışma konusu haline getirmişti.

Kızının velayeti için mücadeleye giren Renner’ın eski eşini ölümle tehdit ettiği iddia edilmiş, oyuncuysa bu suçlamayı kesin bir dille yalanlayarak tek önceliğinin kızı Ava olduğunu söyleyen bir açıklama yayımlamıştı.

Bu iddiaların ardından Marvel ve Disney’in, Hawkeye için başka bir oyuncu arayışına girdiğine dair haberler göndeme gelmişti.

ScreenRant’ta yer alan habere göre bazı Marvel hayranları bu adıma şimdiden destek vermeye başladı.

Bir Twitter kullanıcısı Renner’ın yerine Charlie Hunnam’ın getirilmesini önererek, böyle bir değişim durumunu asla sorun etmeyeceğini belirtirken, bir başka kullanıcıysa Hawkeye karakterinin çizgi romanda olduğu gibi Marvel Sinematik Evreni’nde de sağır olmasını ve bu rolün sağır bir aktöre verilmesini istedi.

 

 

Marvel hayranları Renner’ın sağır ya da işitme güçlüğü çeken bir oyuncuyla yer değiştirmesi gerektiğini daha önce de dile getirmişti.

Marvel Studios’un Marvel Sinematik Evreni'nde kadın temsiline ve beyaz tenli olmayan oyunculara yer verilmesine eskiye göre daha çok önem verdiği göz ününde tutulursa, çizgi romanda sağır olan Hawkeye’ın Marvel Sinematik Evreni’nde sağır bir aktör tarafından canlandırılmasının sık sık gündeme gelmesi de anlaşılır bir durum.

Renner’ın özel hayatıyla ilgili meselenin aktörün Marvel Sinematik Evreni’ndeki geleceğini etkileyip etkilemeyeceğini zaman gösterecek.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU