Hatay’da Suriyeli yetimler için zeytin toplama şenliği düzenlendi

Reyhanlı Eğitim Köyü’nde gerçekleştirilen ‘‘Minik Eller Bereket Topluyor’’ etkinliği kapsamında bin Suriyeli yetim, yöresel oyunlarını sergiledi, zeytin topladı, gönüllerince eğlendi

Reyhanlı Eğitim Köyü'nde öğrenim gören Suriyeli yetimler, kendileri için organize edilen etkinlikte gönüllerince eğlendi / Fotoğraf: Yetim Vakfı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2017 yılında kurulan Reyhanlı Eğitim Köyü’nde öğrenim gören Suriyeli bin yetim için tesis içerisinde ‘‘Minik Eller Bereket Topluyor’’ adlı zeytin toplama şenliği organize edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çeşitli oyun ve gösterilerle başlayan etkinliğe AK Parti 27. dönem Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti 26. dönem Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Arslan, Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Bayrakçıoğlu ile Yetim Vakfı Başkan Vekili Hüsamettin Orhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlik kapsamında davetlilere yöresel oyunlarını sergileyen Suriyeli yetimler, daha sonra tesis içerisindeki zeytinlik araziye geçerek yıl boyunca buradaki ağaçlarda yetişen zeytinleri topladı.

Suriyeli yetimler 2. Yetim Vakfı. jpg
18 Mayıs 2017 tarihinde Suriyeli yetimlerin hizmetine açılan Reyhanlı Eğitim Köyü, Yetim Vakfı tarafından yönetiliyor. Vakıf, yetimler için farklı etkinlikler düzenliyor / Fotoğraf: Yetim Vakfı

Dünya üzerinde tek bir yetim dahi sahipsiz kalmayana dek açlışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Yetim Vakfı Başkan Vekili Hüsamettin Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Vakfımızın birçok marka projesi bulunuyor. Bunlar arasında en kıymetlilerinden bir tanesi de Reyhanlı Eğitim Köyü’müzde bu yıl üçüncüsünü düzenlendiğimiz zeytin toplama etkinliğimiz.

Bugün burada bin kadar yetimimiz ve çok sayıda misafirimizle şenliğimizi gerçekleştirdik. Yetimlerimizin mutluluğuna şahit ve ortak olduk. Şenliğimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.

 

 

Şenlik sonunda gökyüzüne zeytin dalı iliştirilmiş balonlar uçuruldu.

Suriyeli Yetimler 3- balon. Yetim Vakfı..jpg
Suriyeli yetimler, uçurdukları balonlarla barış mesajı verdi / Fotoğraf: Yetim Vakfı


"Minik Eller Bereket Topluyor" etkinliğini düzenleyen Yetim Vakfı, sosyal medya hesabından da paylaşımlarda bulunuldu:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU