Washington Post ve NYT, Beyaz Saray’a giremeyecek

Trump, ‘yalan haber yapıyorlar’ dedi, Beyaz Saray, Washington Post ve NYT aboneliklerini sonlandırdı. Federal kuruluşlara da bu iki gazeteyi almayın çağrısı yapan Beyaz Saray sözcüsü, kararın 'yüz binlerce dolar tasarruf sağlayacağını' söyledi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump, pazartesi gecesi Fox televizyonunda konuk olduğu bir programda New York Times (NYT) ve Washington Post gazetelerine yüklendi. İki gazeteyi yalan haber yapmakla suçlayan Trump, "Onları Beyaz Saray'ın içinde istemiyoruz. Belki onların aboneliklerini sonlandırırız” diye konuştu.

Ambargo değil tasarruf

Trump’ın bu sözleri üzerine Beyaz Saray’ın, Washington Post ve NYT abonelikleri sonlandırıldı. Beyaz Saray’dan diğer federal kurumlara da aynı yönde adım atma çağrısı yapıldı. Abonelik iptalinin gerekçesi ise ‘tasarruf’ diye açıklandı.

Gazetelerin yayın politikaları hakkında yorum yapmayan Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, konu hakkında basına bilgi verirken "Tüm federal kurumların, Washington Post ve NYT aboneliklerini yenilememesi, vergisini veren vatandaşlar için yüz binlerce dolarlık büyük bir tasarruf olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU