Kılıçdaroğlu'ndan 'fetih' tepkisi: Bu yüzden dünya Türkiye'ye inanmadı

CHP lideri: Esad’la en başında görüşseydik ne Rusya ne de ABD bu kadar etkili olurdu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nın 'fetih' olarak nitelendirildiği için dünya tarafından kabul görmediğini söyledi.

Türkiye AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı'nı parti genel merkezinde kabul eden CHP lideri, Suriye'de durum ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Biz Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sokmayın’ dedik. Ama iktidar dinlemedi. Bugün 4 milyon Suriyeli varsa, Türkiye dünyada yalnızlaşmışsa bunun tek nedeni yanlış dış politikadır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet'in haberinde Kılıçdaroğlu’nun, “Trump ve Putin PYD’yi terör örgütü olarak görmüyor. PYD de silahlarıyla çekiliyor. Türkiye hâlâ tehdit altında. Biz bunu sürekli gündeme getirdik. Yetişmiş diplomatları kullanmazsan Türkiye’yi hiç kimse anlamaz. Kendimizi anlatamadık. Türkiye’nin iyi yönetilmesini istiyoruz. AKP Türkiye’yi iyi yönetemiyor” dediği belirtildi.

Adana Mutabakatı'nı iktidara Rusya’nın hatırlattığını söyleyen Kılıçdaroğlu’nun “Biz söyledik, bizi dinlemediler. Trump ve Putin söyleyince hemen dinlediler. Suriye ile masaya otur dedik, dinlemediler. Putin söyleyince Esad’la görüşeceğini açıkladı. Türkiye özgür iradesini kullanmadı. Esad’la en başında görüşseydik ne Rusya ne de ABD bu kadar etkili olurdu. Biz Esad’la görüşseydik her türlü şartı kabul ettirebilirdik. Şimdi Türkiye Rusya’nın şartlarını kabul etmiş oluyor. Olan Türkiye’nin 8 yılına olmuş oldu. En büyük kazancı Rusya sağladı” diye konuştuğu öğrenildi. 

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU